Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Terora akts Manhetenā: Uzbrucējs automašīnā atstājis zīmīti, apliecinot lojalitāti džihādistiem

Uzbeks, kurš otrdien Manhetenā, Ņujorkā, ar automašīnu ietriecās cilvēkos, astoņus nogalinot, bet vēl vairāk nekā 10 ievainojot, automašīnā atstājis zīmīti. Tajā angļu valodā rakstīts, ka viņš šausminošo uzbrukumu pastrādājis teroristiskā grupējuma Islāma valsts vārdā, vēsta CNN. Aculiecinieki vēsta, ka vīrietis uzbrukuma brīdī esot izkliedzis saukli Allahu Akbar jeb Dievs ir varens.

Divi izmeklēšanai tuvu stāvoši avoti raidorganizācijai CNN apstiprināja, ka vīrietis ir 29 gadus vecais Saifullo Saipovs no Uzbekistānas, kurš Savienotajās Valstīs ieceļojis 2010. gadā. 

Jāatgādina, ka vīrieti drīz pēc uzbrukuma sašāva un aizturēja policija. Viņš pārcietis operāciju, bet pašreiz nav zināms viņa stāvoklis. Tāpat nav zināms, vai viņš likumsargiem jau sniedzis kādu informāciju.

Ņujorkas mērs Bils de Blasio notikušo nodēvējis par "īpaši gļēvulīgu terora aktu, kas vērsts pret nevainīgiem civiliedzīvotājiem, pret cilvēkiem, kas vienkārši dzīvoja savu dzīvi un nebija gatavi šādam šausminošam uzbrukumam".

Par uzbrukumu izteicies arī ASV prezidents Donalds Tramps, norādot, ka "šis izskatās pēc kārtējā uzbrukuma, ko pastrādājis ļoti slims un vājprātīgs cilvēks." Tramps vietnē Twitter arī izteicis līdzjūtību cietušo un upuru tuviniekiem.

Argentīnas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka pieci no upuriem ir Argentīnas pilsoņi, nogalināts arī beļģis.

Oficiālās varas iestādes notikušo izmeklē kā terora aktu, un izmeklēšanu vada Federālais izmeklēšanas birojs.

Pēdējo gadu laikā kravas automašīnas un pikapi ir kļuvuši par teroristu iecienītu metodi uzbrukumu pastrādāšanai - ar automašīnām apzinātos uzbrukumos cilvēki sabraukti arī Londonā, Lielbritānijā, un Nicā, Francijā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
nav vēl apnicis pēc katra islāmistu uzbrukuma paziņot, ka tā ir tīrā gļēvulība, un ka uzbrucējs ir garīgi slims? pirmkārt, lai veiktu terorisma uzbrukumu, ir jābūt gana drosmīgam, no gļēvulības tur nav ne smakas. gļēvi ir tizlie rietumnieki, kas nespēj izveikt nekādus pretpasākumus. un otrkārt, varbūt beidzot vajadzēja sākt skatīties patiesībai acīs un skaidri un gaiši pateikt, ka problēma ir islāmā un ka korāns ir rietumu pasaulē aizliedzama naidu kurinoša literatūra?
Vai
V
nav dīvaini, ka par šo terroristu ASV uzreiz ATKLĀTI publicē gan foto gan vārdu uzvārdu, kamēr Europas Briselkrāti par TERORAKTIEM UN TERORISTIEM Eiropā visu laiku cenšas IZMELOTIES ar infomāciju "Vācijas, Zviedrijas pilsonis u.t.t.", bet "piemirst" vārdu un fotogrāfiju?
ta nu gan
t
Tramps arī iedresēts politkorekti runāt. "... ļoti slims un vājprātīgs cilvēks" it kā būtu runa par prātā sajukušu individivīdu nevis islama ideoloģiju kā tādu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits