Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas ostā izkraus Latvijas drošībai paredzētos ASV tankus un bruņumašīnas

Lai stiprinātu Baltijas valstu drošību, šodien Rīgas ostā tiks izkrauti ASV tanki un bruņumašīnas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Tehnikas piegāde notiks operācijas Atlantic Resolve izpildes gaitā, atbalstot ASV armijas 2.kavalērijas pulka nomaiņu ar 3.kājnieku divīzijas 1.brigādi. Šī brigāde Latvijā plāno palikt uz rotācijas laiku - aptuveni trīs mēnešiem.

Ostā tiks izkrauti tanki M1A2 Abrams un bruņumašīnas M2A3 Bradley, kā arī kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika, kopskaitā vairāk nekā 120 tehnikas vienības.

Rīgas ostā militārās tehnikas izkraušanu vēros aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), ASV vēstniecības Latvijā vadītāja Šārona Hadsona-Dīna un ASV armijas 21.nodrošinājuma pavēlniecības komandieris ģenerālmajors Džons O’Konors.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērn pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākušas operāciju Atlantic Resolve - tā ir mācību operācija Baltijas valstīs un Polijā. Tās mērķis ir apliecināt Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas iedzīvotājiem, ka alianse viņus aizstāvēs.

Kopš februāra Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku. Tāpēc pa Latvijas ceļiem militāro mācību un treniņu laikā pārvietosies bruņumašīnas Bradley un Stryker, kā arī cita veida militārā tehnika.

Jau ziņots, ka ASV bija pirmā valsts, kura, saasinoties notikumiem Ukrainā, pērn pavasarī uz Latviju nosūtīja desantniekus, kurus oktobra sākumā nomainīja ASV smagās bruņutehnikas 150 karavīru lielā rota ar pieciem tankiem Abrams un 12 bruņotām kaujas mašīnām Bradley.

Šogad janvārī iepriekšminēto rotu nomainīja 170 ASV karavīri un 50 militārās tehnikas vienības, tostarp 17 dažādas modifikācijas bruņotas kaujas mašīnas Stryker.

ASV spēki uzturas Ādažu bāzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits