Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pāvests aicina ASV aktīvāk cīnīties ar klimata izmaiņām

Pāvests Francisks, trešdien viesojoties Baltajā namā, aicinājis ASV šajā "vēsturiski kritiskajā brīdī" sniegt atbalstu cīņai ar klimata izmaiņām un mudināja amerikāņus veidot patiesi iekļaujošu un iecietīgu sabiedrību.

Katoļu baznīcas galva savā uzrunā atzinīgi novērtēja Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas pūliņus atmosfēras piesārņojuma mazināšanā.

"Man šķiet nepārprotami, ka arī klimata izmaiņas ir problēma, ko vairs nedrīkst atstāt nākamajai paaudzei. Attiecībā uz rūpēm par mūsu kopīgo māju, mēs atrodamies kritiskā vēstures brīdī," uzsvēra pāvests.

Vēršoties pie aptuveni 15 000 cilvēku, kas bija pulcējušies Baltā nama mauriņā, viņš piesauca arī pazīstamāko ASV cilvēktiesību kustības līderi Mārtinu Luteru Kingu, mudinot amerikāņus piebildīt viņa "sapni".

"Amerikāņu katoļi ir apņēmīgi veidot sabiedrību, kas ir patiesi iekļaujoša un iecietīga, lai aizsargātu indivīdu un kopienu tiesības, noraidot jebkādu diskriminācijas veidu," norādīja Romas katoļu baznīcas galva.

Savukārt Obama, kura iecerēto likumprojektu par siltumnīcefekta gāzu izmešu ierobežošanu vēl viņa prezidentūras sākumā noraidīja Kongress, norādīja, ka viņa viedoklis par vides aizsardzību saskan ar Franciska teikto.

"Svētais Tēvs, Jūs mums atgādinājāt, ka mūsu svēts pienākums ir aizsargāt mūsu planētu, Dieva brīnišķīgo dāvanu mums. Mēs piebalsojam Jūsu aicinājumam visiem pasaules līderiem sniegt atbalstu kopienām, kuras ir visneaizsargātākās pret klimata pārmaiņām un kopīgi pasargāt mūsu dārgo Zemi nākamajām paaudzēm," uzsvēra Baltā nama saimnieks.

Pēc svinīgās uzņemšanas ceremonijas Obama un Francisks devās uz Balto namu, kur viņiem paredzēta saruna aci pret aci. Sagaidāms, ka tās laikā tiks pārrunāti arī tādi pretrunīgi temati kā aborti un geju laulības.

Taču jau savā uzrunā ierašanās ceremonijas laikā pāvests pauda atbalstu tradicionālajai laulībai.

Viņš norādīja, ka savas sešas dienas ilgās vizītes laikā apmeklēs arī Filadelfiju, kur tiksies ar amerikāņu katoļiem, lai "godinātu un atbalstītu laulību institūciju un ģimeni".

Pēc sarunām ar ASV prezidentu, pāvests dosies braucienā caur Vašingtonas centru, kur viņu, domājams, sveiks desmitiem tūkstošiem amerikāņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits