Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Paneta: ASV sāk zust pacietība attiecībās ar Pakistānu

ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta ceturtdien paziņojis, ka Savienotajām Valstīm sāk zust pacietība attiecībās ar Pakistānu, kas kļuvusi par drošu patvērumu teroristiem, kuri pāri robežai uzbrūk amerikāņu karavīriem Afganistānā.

Sevišķi ministrs izcēla Hakani tīklu, kas cieši saistīts ar starptautisko teroristu organizāciju Al Qaeda un talibiem un pamātā bāzējas Pakistānas cilšu apdzīvotajā reģionā Ziemeļvazīristānā. Paneta uzsvēra, ka Pakistānai ir jārīkojas, lai neļautu teroristiem uzbrukt ASV spēkiem robežas otrā pusē, piebilstot, ka Vašingtonas pacietība drīz būs izsmelta.

Paneta pašreiz atrodas vizītē Āzijā. Viņš jau apmeklējis Indiju, bet uz Pakistānu neplāno doties, kas vēlreiz apliecina to, cik sliktas pēdējā laikā kļuvušas ASV un Pakistānas attiecības. Afganistānas un ASV amatpersonas uzskata, ka Hakani tīkls ir atbildīgs par vairākiem asiņainiem uzbrukumiem Afganistānas kara laikā, tostarp arī par 18 stundu ilgo uzbrukumu Kabulai šā gada aprīlī. Paneta norādīja, ka sarunās ar Pakistānu ASV ir vairākkārt skaidri likušas saprast, ka tai ar visu bardzību jāvēršas pret Hakani kaujiniekiem.

ASV jau sen cenšas panākt enerģisku rīcību pret kaujiniekiem Ziemeļvazīristānā, bet Islamabada atsakās sākt plašu ofensīvu, apgalvojot, ka tās karaspēks jau tā ir pārāk noslogots cīņā pret vietējiem talibiem, lai vēl vērstos pret ienaidnieku, kas pašu Pakistānu neapdraud. Neatkarīgi eksperti pieļauj, ka Pakistāna tiešām nav spējīga sakaut labi organizēto un disciplinēto Hakani tīklu, kas spēj pārvaldīt tūkstošiem kaujinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits