Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No Afganistānas uz ASV evakuēti 60 000 cilvēku

ASV no Afganistānas kopš 17.augusta ir ieradušies apmēram 60 000 cilvēku, ASV veicot evakuāciju, kas oficiāli nosaukta par operāciju Allies Welcome (Sabiedrotie laipni lūgti), trešdien paziņoja ASV Iekšzemes drošības ministrija.

Ministrija savā ziņojumā informēja, ka 17% no šiem cilvēkiem ir ASV pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kuri atradās Afganistānā, kad tur varu pārņēma talibi.

Pārējie 83% ir dažādu kategoriju cilvēki. Daļa no viņiem ir ar īpašajām imigrantu vīzām, kuras piešķirtas tiem, kas strādāja par tulkiem vai citos amatos ASV vai NATO labā. Ir arī citu vīzu saņēmēji, kā arī tie, kuru vīzu pieteikumi vēl tiek izskatīti. Pārējie ir "neaizsargāti" afgāņi, tostarp sievietes un cilvēktiesību aizstāvji, kurus varētu apdraudēt talibu režīms.

Nelielam skaitam evakuēto ir liegta ierašanās ASV, jo viņi ir atsijāti "daudzslāņu" drošības pārbaudēs, paziņoja iekšzemes drošības ministrs Alehandro Majorkass. Viņš atteicās minēt konkrētu šo cilvēku skaitu vai sniegt sīkāku informāciju par šiem gadījumiem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits