Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Minesotas gubernators saistībā ar grautiņiem pilnībā mobilizē štata Nacionālo gvardi

ASV Minesotas štata gubernators Tims Volcs sestdien paziņoja, ka "pilnībā mobilizēs" štata Nacionālo gvardi saistībā ar grautiņiem pēc aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāves, kas ir bezprecedenta solis šo spēku 164 gadus ilgajā vēsturē.

"Situācija Mineapolē vairs nekādā veidā nav saistīta ar Džordža Floida slepkavību, tie ir uzbrukumi pilsoniskajai sabiedrībai, baiļu iedzīšana un mūsu lielisko pilsētu graušana," preses konferencē pavēstīja Volcs.

Minesotas Nacionālās gvardes vadītājs Džons Džensens pavēstīja, ka tiks izvietoti aptuveni 2500 karavīri. Gubernators jau ir mobilizējis lielu gvardes kontingentu, kas piektdienas vakarā patrulēja Mineapoles ielās.

Mineapoles mērs Džeikobs Frejs pavēstīja, ka vardarbīgos protestus izraisa cilvēki, kas nav Mineapoles iedzīvotāji.

Frejs piektdien izsludināja komandanta stundu pilsētā pēc trīs naktis notikušiem vardarbīgiem protestiem, tomēr tas tika ignorēts, tūkstošiem cilvēku vakarā un naktī izejot pilsētas ielās.

Protesti piektdienas vakarā notika arī daudzās citās ASV pilsētās, dažviet pāraugot vardarbībā un sadursmēs ar policiju.

Jau ziņots, ka Mineapolē pirms tam piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi.

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu. 

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

 

 

Top komentāri

Pilsonis
P
Minesotas gubernators malacis! Kārtībai jābūt!
Dostojevskis
D
Amerikas bālģīmji maksā par Āfrikas vergu lāstiem. Un turpinās maksāt.
hmm
h
Liels imigrantu skaits allaž noved pie nekārtībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits