Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lielā septiņnieka valstis atbalstīs eiro zonas un ASV finanšu stabilitāti

Pirms biržās pirmdien tika atsākta tirdzniecība pēc pārtraukuma nedēļas nogalē, Lielais septiņnieks (G7) nāca klajā ar paziņojumu, ka "apņemas nepieciešamības gadījumā koordinēti rīkoties, lai nodrošinātu likviditāti un atbalstītu finanšu tirgu funkcionēšanu, finanšu stabilitāti un ekonomikas izaugsmi".

"Mēs apņemamies risināt saspīlējumu, kuru izraisījušas pašreizējās mūsu fiskālo deficītu, parādu un [ekonomikas] izaugsmes problēmas, un apsveicam izšķirīgās darbības, kas veiktas ASV un Eiropā," teikts G7 valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju kopīgā paziņojumā.

G7 atgādināja, ka "ASV ir pieņemtas reformas, kas nodrošinās ievērojamu budžeta deficīta samazināšanu vidējā termiņā", savukārt "eiro zonas samits 21. jūlijā lēmis par visaptverošu paketi situācijas risināšanai Grieķijā un citās valstīs", kurām ir finanšu problēmas.    

Valstu parādu krīzes eiro zonā un ASV pagājušajā nedēļā izraidīja kritumu pasaules akciju tirgos. Pastāvēja bažas par iespējamu šī krituma turpināšanos, ja G7 nenāktu klajā ar paziņojumu par darbības plānu. Problēmu saasināja arī reitingu aģentūras Standard & Poor's piektdien pieņemtais lēmums samazināt ASV kredītreitingu no AAA līdz AA+.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits