Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krievija pērn eksportējusi bruņojumu 10,7 miljardu ASV dolāru vērtībā

Krievija pērn eksportējusi bruņojumu 10,718 miljardu ASV dolāru (5,71 miljarda latu) vērtībā, kas ir par 18,8% vairāk nekā gadu iepriekš, kad Krievija eksportēja bruņojumu 8,7 miljardu dolāru (4,6 miljardu latu) vērtībā, ceturtdien paziņoja Krievijas valsts bruņojuma eksporta kompānijas Rosoboroneksport ģenerāldirektors Anatolijs Isaikins, piebilstot, ka Rosoboroneksport sadarbojās ar 57 valstīm, visvairāk militāri tehnisko preču eksportējot uz Indiju, Latīņamerikas un Klusā okeāna reģiona valstīm.

Tomēr viņš norādīja, ka Lībijai noteiktais ieroču embargo, kad Maskava atbalstīja Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) noteiktās sankcijas pret Muammara Kadafi režīmu, pirms tas tika gāzts, ievērojami kaitēja Krievijas potenciālajiem ieņēmumiem no bruņojuma eksporta. Isaikins teica, ka embargo dēļ Rosoboroneksport zaudēja apmēram četrus miljardus dolāru (2,1 miljardu latu).

Rosoboroneksport vadītājs pauda prieku, ka pērn izdevies atjaunot ieroču eksportu uz tādām valstīm kā Gvatemala, Kirgizstāna, Laosa, Mali, Singapūra, Urugvaja, Šrilanka, Čehija, Ekvatoriālā Gvineja un Gvatemala, pirmo reizi 15 gadu laikā atjaunojot visus kontaktus, kas pārtrūka pēc Padomju Savienības sabrukuma.

Pretgaisa aizsardzības tehnoloģijas veidoja nedaudz vairāk kā pusi no visa Krievijas bruņojuma eksporta. Isaikins pauda pārliecību, ka šogad turpināsies eksporta pieauguma tendence.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits