Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Baidens: Ir pamats uzskatīt, ka Netanjahu velk garumā Gazas karu

Ir pamats uzskatīt, ka Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu velk garumā karu Gazas joslā, lai sevi izglābtu politiski, intervijā žurnālam "Time" sacīja ASV prezidents Džo Baidens.

Prezidents atzina, ka viņam ir "nopietnas domstarpības" ar Netanjahu jautājumā par Gazas joslas pēckara nākotni, kā arī pauda, ka Izraēla karā Gazas joslā bijusi iesaistīta "neatbilstošā" rīcībā.

Vaicāts, vai viņš uzskata, ka Netanjahu velk karu garumā politiskās pašsaglabāšanās dēļ, Baidens atbildēja: "Ir pamatots iemesls, kāpēc cilvēki izdara šādu secinājumu."

Prezidents arī kritizēja republikāņu sāncensi Donaldu Trampu, ka viņš, esot pie varas, draudējis saraut saites ar seniem ASV sabiedrotajiem un tiecies uzlabot attiecības ar autoritāriem līderiem.

"Visi sliktie puiši tur īkšķus par Trampu," sacīja Baidens.

"Nosauciet man vienu līderi, atskaitot Orbānu un Putinu, kas uzskata, ka Trampam būtu jābūt pasaules līderim ASV," vaicāja Baidens.

Kaut arī sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka ASV vēlētāji ar bažām raugās uz Baidena lielo gadu skaitu, prezidents pauda, ka viņš tomēr ir labākais kandidāts.

"Es varu to paveikt labāk par visiem, ko jūs zināt," sacīja Baidens, atbildot uz jautājumu, vai viņš ir pietiekami stiprs, lai varētu turpināt darbu līdz otrā termiņa beigām, kad viņam būs 86 gadi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits