Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV: Sacelšanās Irānā ir tikai laika jautājums

Irānu jau tuvākajā laikā var pārņemt revolūcija, prognozējis ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta. Tuvo Austrumu valsts reformu plānotāji daudz guvuši no tādu arābu pavasara pārņemto valstu kā Tunisija, Ēģipte, Lībija un Sīrija pieredzes, un sacelšanās Irānā ir tikai laika jautājums, ministrs norādīja televīzijas šova laikā.

«Es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums līdz šādas pārmaiņas un reformas, un revolūcija sāksies arī Irānā,» L. Panetas teikto citēja ziņu aģentūra Reuters. Ministrs, kurš līdz šā gada jūlijam pildīja ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītāja pienākumus, norādīja, ka jācenšas atbalstīt šādus centienus. Tomēr nepieciešams sekot līdzi, vai ar atbalstu netiek nodarīts kas tāds, kas traucē pārmaiņām vai izraisa pretestību revolucionāru vidū. «Pēdējās vēlēšanas Irānā pierādīja, ka Irānā ir kustība, kas pauž tās pašas bažas, ko redzam citviet,» komentējot arābu pasauli pārņēmušos nemierus, uzsvēra L. Paneta. Lai gan Irāna nepieder pie arābu zemēm, situācija valstī esot līdzīga. Masu protesti valsti pārņēma jau 2009. gadā, kad pārvēlēts tika prezidents Mahmūds Ahmadinedžāds. Toreiz nemierus apspieda Irānas drošības spēki.

Sākotnēji Irāna slavēja arābu pavasari, saucot to par Irānas 1979. gada islāma revolūcijas turpinājumu. Tagad Irāna mudina valstis nepadoties Rietumu jūgam, baidoties no to ietekmes pieauguma arābu zemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits