Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV pērn noticis rekordliels skaits dabas kataklizmu

Pagājušajā gadā ASV pārspēti dabas kataklizmu rekordi - pērn piedzīvotas 14 kataklizmas, kas nodarījušas vismaz vienu miljardu dolāru lielus zaudējumus, ceturtdien paziņoja ASV varasiestādes. 2011.gads arī bijis 35.gads pēc kārtas, kad temperatūras bijušas augstākas par vidējo, informēja Nacionālā okeanoloģijas un atmosfēras pārvalde (NOAA).

Savukārt ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) paziņoja, ka 2011.gads bijis devītais siltākais gads kopš datu apkopošanas sākšanas 1880.gadā un deviņi no desmit siltākajiem gadiem bijuši pēc 2000.gada.

Neskatoties uz klimatisko parādību La Ninja, kas būtiski pazemina ūdens virsmas temperatūru Klusajā okeānā, vidējā globālā temperatūra pērn bijusi par 0,51 grādu pēc Celsija augstāka nekā 20.gadsimta vidējā. "Mēs zinām, ka planēta absorbē vairāk enerģijas nekā izdala," sacīja NASA Godāra kosmosa pētījumu institūta direktors Džeimss Hansens. "Tā mēs turpinām novērot temperatūras pieaugšanas tendenci. Pat ar spēcīgo La Ninja atvēsinošos efektu un zemu Saules aktivitāti pēdējos gados 2011.gads bijis viens no reģistrētajiem siltākajiem gadiem."

Hansens sacīja, ka līdz ar gaidāmo El Ninjo un Saules aktivitātes pastiprināšanos ir sagaidāms, ka nākamajos gados temperatūras celsies vēl vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits