Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ASV Pārstāvju palāta otrreiz nobalso par Trampa impīčmentu

Donalds Tramps trešdien kļuva par pirmo ASV prezidentu, par kura impīčmentu divreiz nobalsojusi Pārstāvju palāta.

Šoreiz impīčmenta balsojums tika rīkots par Trampam izvirzītu apsūdzību "musināšanā uz dumpi" sakarā ar viņa atbalstītāju iebrukumu ASV Kapitolijā 6.janvārī.

Trampa impīčmentu balsojumā atbalstīja pavisam 232 Pārstāvju palātas locekļi, no kuriem 10 bija no viņa Republikāņu partijas, bet pārējie - no Demokrātu partijas.

Pēc Pārstāvju palātas lēmuma par impīčmentu jāseko impīčmenta prāvai Senātā, taču Senāta republikāņu vairākuma līderis Mičs Makonels pavēstīja, ka īsajā laikā līdz Džo Baidena inaugurācijai prezidenta amatā 20.janvārī Senāts nevar veikt "godīgu vai nopietnu" prāvu.

"Ņemot vērā noteikumus, procedūras un Senāta precedentus, kas nosaka prezidenta impīčmenta prāvas, vienkārši nav nekādu iespēju, ka godīga vai nopietna prāva varētu noslēgties pirms ievēlētā prezidenta Baidena zvēresta nodošanas nākamajā nedēļā," pavēstīja Makonels.

"Pat ja Senāta process sāktos šonedēļ un virzītos ātri, gala verdiktu nevarētu pieņemt līdz prezidenta Trampa aiziešanai no amata," norādīja Makonels.

Viņš atgādināja, ka iepriekšējās impīčmenta prāvas - Endrū Džeksona 1868.gadā, Bila Klintona 1999.gadā un Trampa pagājušajā gadā - ilga attiecīgi 83 dienas, 37 dienas un 21 dienu.

Makonels arī paziņojis, ka negrasās sasaukt Senātu pirms ieplānotās darba atsākšanas 19.janvārī.

ASV Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers uzsvēra, ka Makonels var sākt impīčmenta prāvu nekavējoties, ja viņš izvēlēsies sasaukt Senātu uz ārkārtas sesiju. Ja ne, tad procesu varētu sākt pēc Baidena inaugurācijas, norādīja Šūmers.

papildināta pēc 3.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits