Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

ASV noraida apsūdzības par sazvērestības plānošanu Venecuēlā

ASV pirmdien kategoriski noradīja apsūdzības, ka tās būtu iesaistītas sazvērestībā pret Venecuēlas opozīcijas līderi Enriki Kaprilesu ar mērķi destabilizēt šo Latīņamerikas valsti pirms tur 14.aprīlī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

"Es gribu, lai tas būtu maksimāli skaidrs - Savienotās Valstis kategoriski noraida apsūdzības par ASV valdības līdzdalību sazvērestībā, lai destabilizētu Venecuēlas valdību, vai arī, lai Venecuēlā kādam nodarītu ļaunumu," sacīja Valsts departamenta preses pārstāve Viktorija Ņūlenda.

Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītājs Nikolass Maduro svētdien mudināja ASV prezidentu Baraku Obamu apturēt it kā plānoto sazvērestību, kuras mērķis esot opozīcijas līdera Kaprilesa nogalināšana. Kapriless, kuru Ugo Čavesam izdevās sakaut prezidenta vēlēšanās oktobrī, 14.aprīlī gaidāmajās vēlēšanās kandidē pret Maduro - paša Čavesa izraudzīto mantinieku.

ASV, īstenojot sazvērestību, grib vainu par uzbrukumu uzkraut valdībai un "radīt Venecuēlā haosu", privātā telekanāla Televen ēterā skaidroja Maduro. Sazvērestības izplānošanā viņš apsūdzēja ASV Centrālo izlūkošanas pārvaldi, Pentagonu, kā arī bijušos ASV diplomātus Venecuēlā - Rodžeru Noriegu un Oto Reihu. Noziedzīgajos plānos esot iesaistīti arī opozīcijas grupējumi, sacīja līdzšinējais viceprezidents, vienlaikus solot "aizsargāt visus prezidenta amata kandidātus", sevišķi jau Kaprilesu.

Tostarp pats Kapriless - Mirandas pavalsts gubernators - tviterī norādījis, ka par "visu, kas notiks", atbildīgs būs Maduro.

Diplomātiskās attiecības Vašingtonas un Karakasas starpā ir saspringtas, kopš 1999.gadā Venecuēlā pie varas nāca Čavess. Nevienai no abām valstīm otras galvaspilsētā nav vēstnieku kopš 2010.gada. Venecuēla jau agrāk apsūdzējusi ASV, ka tās kaļ sazvērestības plānus, lai gāztu vai nogalinātu Čavesu, kā arī lai destabilizētu valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits