Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ASV izsludina 10 miljonu dolāru lielu atlīdzību pakistāniešu grupējuma dibinātāja aizturēšanai

ASV izsludinājušas desmit miljonu dolāru (5,27 miljonu latu) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzēs notvert Pakistānā bāzētā teroristiskā grupējuma Lashkar-e-Taiba (LeT) dibinātāju Hafīzu Mohammadu Sajīdu. Sajīds atklāti dzīvo Pakistānā, un viņa vadītais grupējums tiek vainots 2008.gada asiņainajā slaktiņā Mumbajā, kur tika noslepkavoti 166 cilvēki.

Par informāciju, kas palīdzētu notvert Sajīdu, izsludināta tikpat liela atlīdzība kā par talibu augstāko līderi Mullu Omaru. Lielāku atlīdzību Savienotās Valstis izsludinājušas tikai par starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda līderi Aimanu az Zavahari, par kura notveršanu tiek piesolīti 25 miljoni dolāru.

Vēl 27.martā Sajīds Islamabadā uzrunāja tūkstošiem cilvēku, mudinot Pakistānu neatvērt savu robežu ar Afganistānu NATO un ASV piegāžu konvojiem.

Kā teikts ASV paziņojumā par atlīdzības izsludināšanu, Sajīds "tiek turēts aizdomās par vairāku teroraktu izplānošanu, arī par 2008.gada Mumbajas slaktiņu, kas izraisīja 166 cilvēku, tostarp sešu Amerikas pilsoņu, nāvi".

Saskaņā ar ASV Valsts departamenta pārraudzīto sistēmu atlīdzība tiek izmaksāta par informāciju, kas noved pie aizdomās turamā aizturēšanas un notiesāšanas. Izsludināta arī divu miljonu dolāru liela atlīdzība par informāciju, kas palīdzētu notvert LeT otro augstāko līderi Hafizu Abdulu Rāmanu Maki.

Tikmēr analītiķi jau izteikuši šaubas, vai izsludinātā atlīdzība palīdzēs notvert Sajīdu, jo Pakistānas varasiestādes viņu nenodos, bet, ja to mēģinās izdarīt kāda privātpersona, tā kļūs par uzbrucēju mērķi.

Mēnesi pēc Mumbajas slaktiņa Sajīdam tika noteikts mājas arests, taču 2009.gadā viņš tika atbrīvots, un arī Augstākā tiesa gadu vēlāk apstiprināja šo lēmumu, norādot, ka nav pietiekamu pierādījumu viņa aizturēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits