Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

ASV izmeklē Deutsche Bank iespējamo sadarbību ar Irānu

ASV regulatori sākuši izmeklēšanu pret Deutsche Bank un vairākām citām bankām, ka tās pārskaitījušas miljardiem dolāru Irānai un Sudānai, pārkāpjot tām noteikto sankciju režīmu, sestdien vēsta laikraksts The New York Times.

Izmeklēšana vēl ir ļoti agrīnā stadijā, avīzei pavēstīja tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, piebilstot, ka Deutsche Bank nav pārskaitījusi naudu irāņu klientu uzdevumā ASV pēc 2008.gada.

2007.gadā banka nolēma, ka tā "neiesaistīsies jaunos darījumos ar kontrahentiem tādās valstīs kā Irāna, Sīrija, Sudāna un Ziemeļkoreja un izstāsies no esošajiem darījumiem".

Izmeklēšana pret Deutsche Bank ir viena no vairākām kopš 2009.gada uzsāktām lietām pret globālajām finanšu kompānijām sakarā ar aizdomām, ka tās bieži pārskaitīja naudu Irānas bankām un kompānijām, izmantojot caurumu ASV likumdošanā, kas tika likvidēts 2008.gadā, norāda The New York Times.

Pēdējās desmitgades laikā ASV un tās sabiedrotie ir pastiprinājuši sankcijas pret Irānas bankām, iestādēm un privātpersonām, lai apturētu Irānas kodolprogrammu, pastāvot bažām, ka Teherāna cenšas tās aizsegā izstrādāt kodolieročus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits