Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Arābu pasaule nosoda ASV medijus par musulmaņu studentu slepkavības gauso atspoguļošanu

Arābu pasaule ir sašutusi par ASV mediju gauso reakciju uz trīs musulmaņu studentu slepkavību Ziemeļkarolīnas štatā, apsūdzot tos dubultstandartos. 

Detaļas medijos par 23 gadus vecā stomatoloģijas studenta Dī Barakata, viņa 21 gadu vecās sievas Jusuras Muhamedas un viņas 19 gadus vecās māsas Razanas Muhamedas Abu Salhas otrdien notikušo slepkavību Ziemeļkarolīnas studentu pilsētiņā Čapelhilā parādījās gausi, krietni atpaliekot no sociālajiem tīkliem. 

Viņi tika nogalināti ar šāvienu galvā savās mājās. Aizdomās turamais slepkava ir viņiem kaimiņos dzīvojošais 46 gadus vecais Kreigs Stīvens Hiks, kurš ir negatīvi noskaņots pret reliģiju. Viņa Facebook lapā ir desmitiem ierakstu pret reliģiju, ieskaitot manifestus, kuros nosodīta kristietība, mormonisms un islāms. 

Tikmēr policija noraida, ka slepkavību motīvs būtu naids, bet gan strīds par autostāvvietu. 

Daži musulmaņu līderi izteikušies, ka slepkavības atspoguļo plašāku naidīgumu pret musulmaņiem, un brīdināja, ka tas var sēt bailes ASV musulmaņos. 

"Tas jau rada bailes. Es īsā laikā esmu saņēmis desmitiem telefona zvanu," sacīja Amerikas-islāma attiecību padomes direktors Nihads Avads. "Cilvēki ir ļoti nobažījušies par notikušo, kas, viņiem šķiet, ir tīšs naida noziegums."
Tikmēr sociālajos tīklos tiek asi kritizēta mediju nevienlīdzīgā attieksme pret dažādu tautību un reliģiju pārstāvjiem, kā arī faktu, ka Ziemeļkarolīnā pastrādātajam noziegumam pievērsta mazāka uzmanība nekā uzbrukumam Parīzes žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits