Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Amerikāņu neapmierinātība ar Obamas darbu sasniegusi vēsturisko maksimumu

ASV prezidenta Baraka Obamas reitings nokrities līdz vēsturiskajam minimumam. Kā liecina vakar, 14. augustā publiskotie pētnieciskās kompānijas Gallup dati, neapmierināti ar ASV prezidenta darbu ir 54 procenti amerikāņu.

Tajā pašā laikā, kā liecina aptaujas rezultāti, 39 procenti ASV iedzīvotāju atbalsta B. Obamas darbības. Valsts pilsoņu attieksmei pret Balta nama vadītāja darbu ir iespējams sekot līdzi īpaša projekta, dati kurā tiek atjaunoti ik dienas, ietvaros.

ASV prezidenta reitinga kritums tiek skaidrots ar nelabvēlīgo ekonomisko situāciju, kā arī ar republikāņu pret viņu vērsto kritiku, vēsta Fox News. Viens no būtiskiem neapmierinātības iemesliem ir starptautiskās reitingu aģentūras Standard & Poor’s nesen īstenotā ASV maksimālā kredītreitinga AAA pazemināšana par vienu punktu līdz līmenim AA+ (ar negatīvu prognozi), kas noveda pie krituma pasaules fondu tirgos.

Arī republikāņu kritika galvenokārt attiecas uz B. Obamas ekonomisko politiku. Bez tam tiek uzskatīts, ka par vienu no faktoriem, kas noveda pie S&P lēmuma pazemināt ASV kredītreitingu, kļuva nesenais politisks konflikts starp demokrātiem un republikāņiem par valsts ārējā parāda griestu maksimālo līmeni. Tā kā abas partijas ilgu laiku nespēja panākt vienošanos, ASV tikai pēdējā brīdī izdevās izvairīties no tehniskā defolta.

Jāpiebilst, ka sestdien, 13. augustā, notika republikāņu tā dēvētais straw polls – neoficiālās priekšvēlēšanas, kuru mērķis ir noteikt iespējamos favorītus partijas nominācijai prezidenta vēlēšanās. Balsošanā uzvaru guva kongresmene, viena no Tējas partijas redzamākajām aktīvistēm Mišela Bahmana (Michele Bachmann), otrais palika viņas kolēģis Rons Pols, bet trešais – bijušais Minesotas gubernators Tims Polenti. T. Polenti pēc straw polls rezultātu publiskošanas arī paziņoja par lēmumu atteikties no piedalīšanās cīņā par nomināciju no republikāņu rindām.

Vienlaikus plašsaziņas līdzekļi uzsver, ka vēlētajiem piedāvātajos sarakstos nebija iekļauti abu galveno pretendentu – Teksasas gubernatora Rika Perija, kurš tikai sestdien paziņoja par iesaistīšanos cīņā par republikāņu nomināciju, un kuru daudzi uzskata par „Vecās Diženās partijas lielo jauno cerību”, kā arī bijušā Masačūsetas gubernatora Mita Romnija vārdi.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 2012. gada novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits