Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Amatpersona: Teksasas slaktiņa šāvējam bija sadzīvisks motīvs

Uzbrucējam, kurš ASV Teksasas štata baznīcā svētdien nošāva 26 cilvēkus, motīvs, pēc visa spriežot, radies sadzīves strīdā, pirmdien pavēstīja amatpersona.

"Tā motīvi nebija saistīti ar rasu attiecībām, tas nebija sakarā ar reliģiskiem uzskatiem. Tā bija sadzīves situācija attiecībās ar ģimeni un radiniekiem," preses konferencē sacīja Teksasas Sabiedrības drošības departamenta reģionālais direktors Frīmens Mārtins.

"Aizdomās turētā sievasmāte apmeklēja šo baznīcu," viņš sacīja, piebilstot, ka 26 gadus vecais šāvējs Devins Patriks Kelijs pirms slaktiņa izsūtījis draudu īsziņas.

Apšaudē baptistu baznīcā Teksasas štata Sāderlendspringsā svētdien nogalināti 26 un ievainoti apmēram 20 cilvēki, paziņojis Teksasas gubernators Gregs Abots. Upuri ir vecumā no pieciem līdz 72 gadiem.

Uzbrucējs dzīvojis netālu - Teksasas štata Ņūbraunfelsā.

Slaktiņš noticis Sāderlendspringsas Pirmajā baptistu baznīcā. Šāvējs, kurš bijis bruņots ar pusautomātisko triecienšauteni un kuram mugurā bijusi bruņuveste, ienācis dievnamā dievkalpojuma laikā īsi pirms dienas vidus un atklājis uguni.

Apšaude turpinājusies, līdz baznīcā ieradies kāds ar šauteni bruņots vietējais iedzīvotājs. Viņš stājies pretī uzbrucējam, kurš nometis ieroci un aizbēdzis savā automašīnā, bet vietējais iedzīvotājs dzinies viņam pakaļ, žurnālistiem iepriekš pastāstīja Mārtins. Uzbrucējs atrasts nošauts savā automašīnā, bet pagaidām nav skaidrs, vai viņu nošāvis vietējais iedzīvotājs, kurš dzinies viņam pakaļ, vai policija.

Kā vēsta vietējie mediji, Devins Patriks Kelijs dienējis gaisa spēkos, taču no dienesta ar negodu atvaļināts. Nav ziņu, ka uzbrucējs būtu bijis saistīts ar kādu teroristu grupējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits