Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Microsoft: Krievijas, Ķīnas un Irānas hakeri uzbrūk ASV prezidenta vēlēšanu kampaņām

ASV tehnoloģiju uzņēmums Microsoft ceturtdien paziņoja, ka ir izjaucis nesen rīkotus kiberuzbrukumus no Krievijas, Ķīnas un Irānas, kas bijuši vērsti pret republikāņu un demokrātu ASV prezidenta vēlēšanu kampaņām.

Sociālā tīkla uzņēmums Twitter paziņoja, ka nākamnedēļ ieviesīs politiku, kas paredz dzēst "nepatiesu vai maldinošu informāciju, kuras nolūks ir graut sabiedrības uzticību vēlēšanām", tai skaitā nepārbaudītus apgalvojumus par uzvaru. Google solīja nodrošināt, lai meklēšanas iespēja auto complete izvairītos no maldinošiem vai nepatiesiem apgalvojumiem.

Microsoft savā drošības blogā pavēstīja, ka hakeri vērsušies gan pret ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas, gan pret viņa sāncenša Džo Baidena kampaņas personālu.

"Microsoft pēdējās nedēļās ir konstatējis kiberuzbrukumus pret cilvēkiem un organizācijām, kas iesaistīti gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, tai skaitā neveiksmīgus uzbrukumus cilvēkiem, kas saistīti gan ar Trampa, gan ar Baidena kampaņām," sacīja uzņēmuma viceprezidents Toms Bērts.

"Šī aktivitāte, par kuru mēs šodien paziņojam, skaidri parāda, ka ārvalstu aktivitātes grupas ir pastiprinājušas savus centienus vērsties pret 2020.gada vēlēšanām, kas jau bija gaidāms un atbilst tam, par ko ziņoja ASV valdība un citi."

Kiberuzbrucēju aktivitāte bija vērsta pret politiskiem darbiniekiem, domnīcām, konsultantiem un politiskām partijām arī Eiropā, vēstīja Microsoft.

Uzņēmums identificēja Krievijā bāzētu grupu Strontium, kas saskaņā ar Bērta teikto "ir uzbrukusi vairāk nekā 200 organizācijām", un Ķīnā bāzēto Zirconium, kas "uzbrukusi augsta profila indivīdiem, kas saistīti ar vēlēšanām, tai skaitā ar Džo Baidena kampaņu saistītiem cilvēkiem".

Irānā bāzēta grupa Phosphorus vērsusies pret cilvēku, kuri saistīti ar Trampa kampaņu, personīgajiem kontiem. 

"Vairums šo uzbrukumu tika konstatēti un apturēti ar drošības rīkiem, kas iebūvēti mūsu produktos," sacīja Bērts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits