Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Islāma valsts paziņo, ka Manhetenas terorists bijis šī grupējuma "kareivis"

Uzbekistānas pilsonis Saifullo Saipovs, kurš otrdien Ņujorkas Manhetenas rajonā nogalināja astoņus cilvēkus, ar auto uz velosipēdistu celiņa notriecot gājējus un velosipēdistus, bija džihādistu grupējuma Islāma valsts "kareivis", ceturtdien paziņoja grupējums.

"Viens no Islāma valsts kareivjiem uzbruka vairākiem krustnešiem uz ielas Ņujorkā," teikts rakstā šī grupējuma iknedēļas avīzes Al-Naba jaunākajā numurā, par kuru informēja ASV bāzētā ekstrēmistu novērošanas organizācija SITE Intelligence Group.

29 gadus vecajam Saipovam, kurš ir imigrants no Uzbekistānas, ASV federālie prokurori trešdien izvirzīja apsūdzības terorismā. Saipovs atzinies, ka uzbrukumu sācis plānot pirms gada. Viņš tā īstenošanai izmantoja nomātu kravas automašīnu.

Apsūdzības dokumentā teikts, ka viņš atzinies, ka rīkojies Islāma valsts vārdā un "juties labi par izdarīto". Saipovs pat pieprasīja izkārt Islāma valsts karogu savā slimnīcas istabā.

Policija atzīst, ka viņš ļoti rūpīgi sekojis "norādījumiem", ko Islāma valsts saviem piekritējiem ievietojusi sociālajos medijos.

Viņam piederēja trīs naži, tūkstošiem Islāma valsts propagandas attēlu un desmitiem videoierakstu, kuros parādīts, kā Islāma valsts kaujinieki nogalina gūstekņus.

"Ar Allāha svētību šī operācija radīja bailes krustnešu Amerikā, pamudinot viņus pastiprināt drošības pasākumus un intensificēt darbības pret imigrantiem uz Ameriku," bija teikts minētajā Al-Naba rakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits