Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ZZS rosina uz gadu samazināt akcīzes nodokli degvielai

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un citi opozīcijas deputāti iesnieguši grozījumus likumā "Par akcīzes nodokli", kas paredz uz gadu samazināt akcīzes nodokli degvielai.

Izmaiņas likumā virza ZZS deputāti Viktors Valainis, Janīna Jalinska, Jānis Dūklavs, Jānis Vucāns, Gundars Daudze, Uldis Augulis un Armands Krauze. Tāpat grozījumus parakstījuši deputāti Ramona Petraviča (LPV), Karina Sprūde (KuK) un Romāns Naudiņš.

1000 litriem svinu nesaturoša benzīna, tā aizstājējproduktu un komponentu rosināts samazināt akcīzes nodokli no 509 eiro uz 359 eiro. Minētajiem produktiem, ja tie satur svinu, grozījumi paredz, ka akcīzes nodoklis saruktu no 594 eiro uz 444 eiro.

Tāpat opozīcija aicina dīzeļdegvielai (gāzeļļai), tās aizstājējproduktiem un komponentiem akcīzes nodokli samazināt no 414 eiro līdz 264 eiro.

Parlamentārieši piedāvā noteikt, ka samazinātās likmes tiktu piemērotas no šī gada 1.augusta līdz 2023.gada 31.augustam.

Kā ziņots, degvielas cenas jūnijā Latvijā bija vidēji par 60,3% augstākas nekā pirms gada, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Jau vēstīts, ka Latvijā no 1.jūlija līdz 2023.gada beigām biopiejaukuma pievienošana degvielā nebūs obligāta, nosaka iepriekš valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu.

Šajā periodā biodegvielas piejaukuma prasības piemērošana būs brīvprātīga, proti, degvielas mazumtirgotāji vai komersanti, kas degvielu realizē vairumtirdzniecībā, paši varēs izvēlēties piemērot vai nepiemērot biodegvielas piejaukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas