Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Zolitūdes traģēdijas mācību stunda straujus uzlabojumus nav devusi

Rīgas pilsētas būvvalde (RPB) un Valsts darba inspekcija (VDI) arī šogad sola klauvēt pie dažādu sabiedriski nozīmīgu ēku un uzņēmumu durvīm, lai veiktu pārbaudes jomās, kurās trūkumus atsegusi Zolitūdes traģēdija. Lielākā uzmanība tikšot pievērsta publiskām celtnēm, kas vēl atrodas tapšanas stadijā.

RPB, sākot ar martu, apņēmusies ik mēnesi apsekot vismaz desmit būvobjektu, un tas tikšot darīts VDI un Patērētāju tiesību aizsardzības centra inspektoru klātbūtnē. RPB pārstāve Ilze Žūka sola, ka nozīmīgu pārkāpumu atklāšanas gadījumā būvobjektos notiks atkārtotas pārbaudes.

Pagājušajā gadā uzreiz pēc traģēdijas Rīgas būvinspektori divās nedēļās bija veikuši aptuveni 200 publisku ēku apskati, puse no tām bija Maxima, Supernetto un Rimi lielveikali. "Zināmas problēmas" - plaisas un cita veida tehniskas nepilnības - atklātas trešdaļā tirdzniecības vietu. Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektoru Nori Krūzīti gan RPB darba stils neapmierina, un viņš pauž viedokli, ka, veicot tikai un vienīgi vizuālu ēku apsekojumu, turklāt secinājumus izziņojot vispirms masu medijiem, nevis ēku īpašniekiem un īrniekiem, RPB imitē darbību, nevis patiesi rūpējas par iedzīvotāju drošību.

VDI inspektori, veicot 25 pārbaudes dažādos Maxima veikalos visā Latvijā, konstatējuši pārkāpumus gan darba aizsardzības, gan darba tiesību jomā, par tiem uzsākot administratīvā pārkāpuma lietvedību. "Papildus mums bija tikšanās ar SIA Maxima Latvija pārstāvi, tajā viņš iepazīstināja ar plānotajām izmaiņām personālvadības jautājumos, uzsverot, kā uzņēmums paredzējis uzlabot darbinieku stāvokli," atklāj VDI Sadarbības un attīstības nodaļas vadītāja Linda Matisāne, piebilstot, ka tiks veiktas preventīvas tematiskās pārbaudes, lai pārliecinātos, vai apņemšanās tiek pildīta.

SIA Maxima Latvija pārstāvis Jānis Beseris atzīst, ka pēc Zolitūdes traģēdijas uzņēmums izjūt sev pastiprināti pievērstu dažādu valsts iestāžu uzmanību, kas gan tiekot uztverta ar sapratni. Viņš skaidro, ka pārmaiņu ieviešana nav tūlītējs process, tāpēc pēdējie divi mēneši aizvadīti, analizējot uzņēmuma pašreizējo stāvokli, apmeklējot veikalus dažādos valsts reģionos un uzklausot strādājošo vēlmes.

Visu žurnālistes Kristīnas Putincevas rakstu Pārmet rīcības imitāciju lasiet pirmdienas, 17.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas