Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zivtiņš fotoradaru nemākulīgu izvietošanu skaidro ar "cilvēcisko faktoru"

Fotoradari netiek apzināti slēpti un izvietoti nepārredzamās vietās, un atsevišķi nemākulīgas radaru izvietošanas gadījumi ir skaidrojami ar cilvēcisko faktoru, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija! sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš uzsvēra, ka Valsts policija pati neizvieto radarus, tikai nosaka, kur tiem jāatrodas. Savukārt par fotoradaru fizisku uzņēmumu atbild uzņēmums, ar ko policija noslēgusi līgumu.

Uz norādi, ka internetā publicēta virkne fotogrāfiju, kur fotoradari atrodas aiz reklāmas stabiem vai sniega čupām, Zivtiņš atzina, ka saskaņā ar līgumu radarus slēpt nedrīkst un pie atsevišķiem neveiksmīgi novietotiem fotoradariem, visticamāk, vainojams cilvēciskais faktors. "Uzņēmumam ir jānodrošina fotoradaru izvietošana un kategoriski nedrīkstētu būt nekāda slēpšana - to mēs viņiem esam norādījuši arī rakstiski. Cik es zinu, kompānijai ir iekšējie noteikumi, kas stingri aizliedz slēpt vai maskēt radarus. Šādi pārkāpumi ir cilvēciskais faktors, domāju, visticamāk, mazās pieredzes dēļ, kas pakāpeniski attīstīsies. Domāju, ka šādu gadījumu kļūs arvien mazāk un mazāk, kamēr izbeigsies vispār," sacīja Zivtiņš.

Vienlaikus viņš aicināja autovadītājus, kas šādus gadījumus pamana, par tiem ziņot policijai, zvanot 110. Tāpat satiksmes dalībnieki aicināti informēt par nolauztām vai sabojātām ceļazīmēm un jebkādām citām nekārtībām uz ceļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas