Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ziemassvētku vakarā vārda dienu svinēs 9395 Ievas un 200 Ādami

Ziemassvētku vakarā vārda dienu svinēs 9395 Ievas un 200 Ādami, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē pieejamā informācija.

Šogad vārda dienu svinēs par trīs Ievām un deviņiem Ādamiem vairāk nekā pērn.

Latvijas vēsturē vārds Ādams bija vispopulārākais zēnu vārds 1920.gadā, kad tas vārdu topā atradās 82.vietā, savukārt Ieva savu popularitātes zenītu piedzīvoja 1990.gadā, kad tas bija trešais populārākais meiteņu vārds, liecina Centrālas statistikas pārvaldes informācija.

 

Top komentāri

LVSkolnieciņŠLV
L
Kāpēc mūsu senči padevās krustnešu iekarotājiem? Vajadzēja cīnīties līdz nāvei! Tie kristiešu svētki nav mani svētki! Pretīgi paliek, ka cilvēki ir izšķērdīgi. Kapitālismā kristietības aplamās tradīcijas paliek vel debilākas. Kāpēc cilvēki ievēro šīs aplamās tradīcijas?
LVSkolnieciņŠLV
L
Kristietība iznīcina kritisko domāšanu. Ja Jūs būtu dzimtzemniece, tad Jūs noteikti negodātu baznīcu, muižkungus un mācītājus, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem nodarbojas ar vergturību. Kāpēc ievērot baznīcas svētkus un baznīcas tradīcijas? Kāpēc veikalus tukšot? Kāpēc egles slepkavot? Kristietība ir garīgā aids, jo tā citus pasaules redzējumus uzskata par grēku. Kaut pati baznīca ir liekulīga, kristanizācija iznīcināja ļoti daudz dažādu kultūru! Pasaulē vajag ateismu, ja pasaulē nav nekā pārdabiska, tad jebkura reliģija ( it īpaši monoteiskā reliģija) ir absurda kolektīva stulbuma izpausme. Ja pasaulē ir kaut kas pārdabisks, tad jāmāca maģiju kā zinātni. Reliģijas morāles virzītspēka lomu kvalitatīvāk izpilda filozofija, psiholoģija, jo zinātnes nepazemo cilvēku, bet ļaut attīstīties un veidot tehnoloģijas labākai dzīvei. Cieņā, Skolnieciņš #zinātne #ateisms #baznīcamelo #baznīcakrāpnieki #baznīcēniIRmeļi #SenlatviešuDievi #maģija #pārdabiskāpasaule #maģijaKĀzinātne #Skolnieciņš
LVSkolnieciņŠLV
L
Tiešām aicināja? Krustneši izmantoja vietējās nesaskaņas sev par labu, viņi izmantoja viltību. Krusta kari bija vairākas militārās kampaņas no 11. līdz 13. gadsimtam, kuras sankcionēja Romas pāvests. Ziemeļu krusta kari notika 12.-14. gadsimtā. Ieguvējs bija pāvests ar savu diktatorisko varu. "1199. gada 5. oktobrī pāvests izdeva bullu pret Livonijas atkritējiem no katoļu ticības, pret barbariem, kas pielūdz “nesapratnīgus dzīvniekus, lapotus kokus, dzidrus ūdeņus, zaļu zāli un nešķīstus garus”. Livonijā karojošie krustneši tika pielīdzināti krusta karotājiem Svētajā zemē (Palestīnā)." citēju no Vikipēdijas. Kā Baltu Dievus tā var apsaukāt? Varbūt jāsāk baznīcas svētos apsaukāt? Kristietību ar likumu ir jaaizliedz! Pārāk daudz sūdu kristietība sataisīja pasaulē. Kristietība ir garīgā aids!!! Cieņā, Skolnieciņš #ateisms #antiteisms #beznīcamelo #krustnešiokupanti #bībeleMELO #mācītājiKRĀPNIEKI #kristietībaIRgarīgāAIDS #bībeleJEBšizofrēniķugrāmata #baznīcaIRubagotāja #kristīgieparazīti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas