Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VNĪ izsolēs par kopumā 5,2 miljoniem eiro pārdevusi ēkas Merķeļa ielā un Krišjāņa Valdemāra ielā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" izsolēs par kopumā 5,2 miljoniem eiro pārdevusi ēkas Merķeļa ielā un Krišjāņa Valdemāra ielā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Tostarp nams Merķeļa ielā 11, piedaloties trim pretendentiem, nosolīts par 2,565 miljoniem eiro, bet īpašums Krišjāņa Valdemāra ielā 17a, piedaloties 11 pretendentiem, izsolē nosolīts par 2,635 miljoniem eiro.

Vienlaikus VNĪ atzīmē, ka nama Merķeļa ielā 11 izsoles sākumcena bija 2,255 miljoni eiro, bet īpašuma Krišjāņa Valdemāra ielā 17a, kas ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, sākumcena bija 1,595 miljoni eiro.

Līgumi ar izsoles uzvarētājiem par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgti aptuveni mēneša laikā pēc tam, kad pircēji būs veikuši apmaksu par nosolīto īpašumu.

"Ar Merķeļa ielas 11 un Krišjāņa Valdemāra ielas 17a īpašumu izsoles rezultātiem esam patiešām apmierināti," norāda VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Viņš skaidro, ka izsoļu rezultāti apliecina, ka investori saglabā interesi par ieguldījumiem nekustamajos īpašumos Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā. Attiecīgo īpašumu nākotne potenciāli varētu būt saistīta ar iespējām attīstīt uzņēmējdarbību viesmīlības nozarē vai atjaunot namiem to vēsturisko pielietojumu - dzīvojamo platību.

Vienlaikus VNĪ pārstāvji norāda, ka izsole ēkai Raiņa bulvārī 7 ir noslēgusies bez rezultātiem un tiks rīkota atkārtoti. 

Atbilstoši kapitālsabiedrības stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai.

VNĪ izveidota 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas