Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vīrietis līdz Strasbūrai cīnās par iespējām reģistrēt savu bērnu

Kāds vīrietis, kuram vairāku gadu garumā kā tēvam nav izdevies piereģistrēt savu bērnu, vērsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), kur sūdzas par ilgstošo un trūkumiem bagāto tiesvedību Latvijā.

Sūdzības iesniedzējs Ints Veiss kopš 2005.gada dzīvojis kopā ar kādu sievieti, kurai 2006.gadā piedzimis bērns. Pāris nav bijis precējies, un sieviete atteikusies reģistrēt Veisu kā sava bērna tēvu. No 2007.gada viņa vairs nav ļāvusi vīrietim bērnu redzēt, liecina lietas materiāli.

Kad Veiss uzzinājis, ka bērnu kā savu piereģistrējis kāds cits vīrietis, viņš vērsies tiesā paternitātes apstrīdēšanai. Lieta nokļuva līdz Augstākās tiesas Senātam, un vien 2010.gadā paternitātes tests pierādījis, ka varbūtība, ka vīrietis ir bērna bioloģiskais tēvs, ir 99,9999141%. Tomēr 2012.gadā Augstākās tiesas Senāts nosprieda, ka, lai gan Veisam bija tiesības apstrīdēt paternitāti, bērna reģistrēšana uz viņa vārda būtu pretrunā ar bērna interesēm.

Šajā laikā vīrietis, kas bērnu bija reģistrējis uz sava vārda, jau bija precējies ar citu sievieti, un ar bērna māti un bērnu kopā vairs nedzīvoja. Pamatojoties uz šo informāciju, Veiss atkārtoti sācis tiesvedību, kas vēl turpinās.

ECT, kas spriedumu lietā pasludinās 28.janvārī, vīrietis sūdzas, ka lietas izskatīšana ir pārāk ilga, tiesas procedūrās bijuši trūkumi, bet tiesvedības rezultātā aizskartas viņa tiesības uz privātās un ģimenes dzīves neaizskaramību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas