Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Viesnīcu bizness cer uz aktīvāku valdības rīcību pelēkās zonas mazināšanai

Viesnīcu bizness cer, ka valdība, lemjot par izmaiņām kontekstā ar nākamā gada valsts budžetu, iestrādās tajā izmaiņas, kas mazinās "pelēko zonu" nozarē, aģentūrai LETA norāda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa stāsta, ka asociācija līdz šim ir jau tikusies ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus par nozares sakārtošanas veicināšanu, tostarp par apartamentu segmenta darbības veicināšanu tā sauktajā baltajā sektorā, kā arī gūt papildu statistisko informāciju par apartamentos apkalpoto viesu skaitu.

"Viesnīcu bizness savā būtībā ir ilgtermiņa bizness, ar ko rēķinās visi viesnīcu īpašnieki un vadītāji. Līdz ar to jebkurām nodokļu izmaiņām ir jābūt vērstām tikai un vienīgi uz "pelēkās zonas" mazināšanu, nevis papildu nodokļu slogu radīšanu godprātīgajiem maksātājiem, kas paļaujas uz ilgtermiņā nemainīgiem "spēles noteikumiem"," uzsver Graikste.

Viņa atzīmē, ka viesnīcu un restorānu nozare arī turpmāk ir gatava iesaistīties sarunās par normatīvās bāzes jautājumiem un birokrātisko šķēršļu samazināšanu, tostarp par pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu pārtikai un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem.

Kā ziņots, Ministru kabinets 2.augustā atbalstījis Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumus budžeta ieņēmumu palielināšanai, kuru fiskālā ietekme ir 50,3 miljoni eiro. Strādājot pie nākamā gada budžeta, FM apkopojusi visu nozaru ministriju priekšlikumus un starptautisko partneru ierosinājumus, kas bija saistīti ar budžeta ieņēmumu sadaļu. Īpaša uzmanība esot pievērsta ēnu ekonomikas apkarošanas priekšlikumiem, informēja FM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas