Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vienojas par ciešāku sadarbību starp VVD un ostām atkritumu pārrobežu sūtījumu kontrolē

Forumā par atkritumu pārrobežu sūtījumu kontroli panākta vienošanās par ciešāku sadarbību starp Valsts vides dienestu (VVD) un ostu pārvaldēm, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas brīvostas pārvaldē (RBP).

Rīgā vakar, 24.novembrī, notika VVD un RBP kopīgi organizētais forums par atkritumu pārrobežu sūtījumu uzraudzību, tendencēm un problēmām. Forumā piedalījās pārstāvji no VVD, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts policijas, Rīgas brīvostas pārvaldes, kā arī Polijas, Lietuvas un Igaunijas atbildīgo institūciju pārstāvji, kuri dalījās pieredzē par atkritumu plūsmas uzraudzību gan ostās, gan uz sauszemes robežām.

''Atkritumu pārvešanu no vienas valsts uz citu regulē starptautiskie noteikumi, kuros ir izvirzīti nosacījumi atbilstoši atkritumu starptautiskajai klasifikācijai, kā arī procedūras, kas jāievēro sūtītājam un saņēmējam. Eiropas Savienībā šajā jomā ir saistoša regula par atkritumu sūtījumiem, kas paredz obligātu atkritumu pārrobežu sūtījumu inspekciju plānu izstrādi un dažādu iestāžu sadarbību uzskaites, kontroles un uzraudzības veikšanai,'' informēja RBP.

Pēc tajā paustā, būtiska daļa pārrobežu atkritumu sūtījumu tiek realizēta caur ostām. Latvijā atkritumu nosūtīšanā ir iesaistīta Rīgas, Ventspils, Liepājas un Salacgrīvas osta. Forumā no VVD vairākkārt izskanēja nepieciešamība attīstīt ciešāku sadarbību ar ostu institūcijām un Rīgas ostas policiju pārrobežu atkritumu sūtījumu kontrolē. Savukārt Rīgas ostas policijas Iekšējā drošības dienesta pārstāvji informēja par problēmām, kas traucē veikt praktisko kontroles darbu Rīgas ostā un ir saistītas ar normatīvo regulējumu - atļauju sistēmu.

Foruma rezultātā tika izdarīts secinājums par efektīva sadarbības modeļa izveides nepieciešamību starp ostu pārvaldēm un VVD, lai veiksmīgāk īstenotu atkritumu sūtījumu uzraudzību un novērstu trūkumus normatīvajā regulējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas