Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vienības velobraucienā piedalīsies arī antīkie un netradicionālie velosipēdi

19.Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam līdzdalību pieteikuši arī antīko un netradicionālo velosipēdu cienītāji, tā apliecinot, ka Vienības brauciens ir tautas pasākums, kurā piedalīties var ikviens, informē organizatori. Patlaban kopumā dalību startam pieteikuši jau vairāk nekā 2000 dalībnieku.

Dalību pasākumā pieteicis Valsts prezidents Valdis Zatlers, eksprezidents Guntis Ulmanis, Pasaules riteņbraukšanas eksčempions Romāns Vainšteins, _Tour de France _un _Giro d’Italia_ godalgotu vietu ieguvējs Pjotrs Ugrjumovs, grupas _Cosmos _dalībnieki, telekompānijas _LNT _komanda, a/s _Latvenergo_, CSDD un _SEB _bankas komandas. Tām piepulcējusies arī Latvijas Veclaiku divriteņu kluba komanda, kas ieradīsies braucienā ar velosipēdiem, kuri gatavoti pagājušā gadsimta sākumā. Tāpat savu līdzdalību pieteikusi frīkbaiku apvienības _Apokalipses jātnieki _komanda, kurai ir dīvaini un neredzēti braucamrīki.19.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena dalībniekiem jauku dāvanu sagādājis a/s _Pasažieru vilciens_, kas 6.septembrī no Rīgas Centrālās pasažieru stacijas uz Siguldu un atpakaļ nodrošinās bezmaksas vilcienu ikvienam, kurš ieradīsies ar velosipēdu. Speciālais velosipēdistu vilciens Rīga – Sigulda Rīgas Centrālajā pasažieru stacijā uz 11.ceļa būs padots plkst. 9.40 un aties plkst. 10.04. Savukārt atpakaļceļā vilciens Sigulda – Rīga aties plkst. 17.Vienības brauciens norisināsies 6.septembrī Siguldā. Tā pirmsākumi meklējami Latvijas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Šā riteņbraukšanas pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā. Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un 4.Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas