Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vidzemes slimnīcā trīs jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, tostarp mediķim

Vidzemes slimnīcā pagājušajā diennaktī konstatēti divi jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi pacientiem, kuri līdz šim atradās pašizolācijā mājās, kā arī saslimis viens darbinieks, kurš tagad atrodas stingrā izolācijā mājās, aģentūru LETA informēja SIA Vidzemes slimnīca sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Vidzemes slimnīcā tiek ārstēti arī tie Covid-19 pozitīvie pacienti, kuri tiek stacionēti no visa Vidzemes reģiona. "Esam maksimāli piemērojuši esošo slimnīcas infrastruktūru, lai Covid-19 pacientu identificēšana un ārstēšana šeit varētu notikt. Pašlaik nodaļā ārstējas deviņi pacienti ar Covid-19, savukārt izrakstīti ir astoņi pacienti," stāsta ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa. 

Infekciju kontroles komanda uzrauga epidemioloģisko situāciju slimnīcā un izvērtē, kuriem darbiniekiem veikt skrīninga testu. "Vienlaikus jāatzīst, ka tas ir liels izaicinājums - nodrošināt visas slimnīcas darbību jau ilgstoši nepietiekošo personālresursu un pielāgotās infrastruktūras apstākļos," piebilda Ozoliņa.

Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs uzsvēra, ka slimnīcā aktīvi notiek gan personāla testēšana uz Covid-19, gan pacientu ar atbilstošiem kritērijiem testēšana gan uzņemšanas nodaļā, gan stacionārā.

"Jāatzīst, ka laikā, kad testējām pilnīgi visus pacientus, kas vērsās uzņemšanas nodaļā, tika atklāti arī vairāki pozitīvi gadījumi pacientiem bez tipiskiem simptomiem. Personāla drošību ievērojami apdraud pacienti, kas bravūrīgi atsakās lietot ķirurģisko masku un nepakļaujas ārstniecības personu norādījumiem," problēmu loku iezīmēja Muskovs. 

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra apkopoto informāciju, piektdien Valmierā bija reģistrēti 22 Covid-19 pozitīvi pacienti. Pēdējā diennaktī trīs jauni saslimšanas gadījumi reģistrēti arī Valmieras kaimiņu novadā Kocēnos, kur Covid-19 konstatēts astoņiem cilvēkiem.

Jau vēstīts, ka Vidzemes slimnīcā aprīļa sākumā saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam. Pēc informācijas saņemšanas tika sākta epidemioloģiskā izmeklēšana.

Ņemot vērā šo saslimšanu, kopš 11.aprīļa vairākas dienas bija daļēji slēgta viena no Terapijas nodaļām, slimnīcā pašizolācijā atradās vairāki nodaļas pacienti, kā arī medicīnas darbinieki.

Pagājušajā nedēļā tika atjaunota internā profila pacientu uzņemšana slimnīcā. Savukārt 30.aprīlī saistībā Covid-19 izplatību stingrā izolācijā atradās 14 Vidzemes slimnīcas darbinieki.

Neskatoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, neatliekamā medicīniskā palīdzība iedzīvotājiem Vidzemes slimnīcā tiek nodrošināta tāpat kā līdz šim, ierastajā 24/7 režīmā.

 

Top komentāri

jānis
j
...atrodas stingrā izolācijā mājās. Kā tas izpaužas, vai viņus apsargā? Uzticēties šiem slimniekiem šodien nevar nevienam, piedirsīs tāpat....
Droši, ka
D
tramvajā brauca bez maskas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas