Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

VID vadītāja: Vēlme pārkāpt pret Krieviju un Baltkrieviju noteiktās sankcijas šogad nav mazinājusies

Vēlme pārkāpt pret Krieviju un Baltkrieviju noteiktās sankcijas šogad nav mazinājusies, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

"Nodrošinājuma valsts aģentūra signalizē, ka noliktavas ir pilnas," teica VID vadītāja, piebilstot, ka vēlme pārkāpt noteiktās sankcijas šogad ir pagājušā gada līmenī.

Viņa arī norādīja, ka 2024.gada pirmajos četros mēnešos saistībā ar noteiktajām sankcijām vairāk nekā 900 gadījumos ir liegts izvest preces no Eiropas Savienības (ES). 

Tostarp Šmite-Roķe atzīmēja, ka tiek konstatēti dokumentu viltošanas gadījumi, uzrādot, ka, piemēram, preces tiek vestas uz Kazahstānu, kamēr paralēlie dokumenti liecina, ka attiecīgās preces tiks vestas uz Krieviju, kā arī tiek mainīti preču kodi.

VID vadītāja arī minēja, ka maija sākumā Viļņā piecu valstu, kuras robežojas ar Krieviju un Baltkrieviju, muitas vadītāji noslēdza līgumu par vienotām muitas procedūrām sankciju apiešanas gadījumos. Līgumu parakstīja Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija un Somija. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas