Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID sācis kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas Jēkabpils pašvaldības deputāta uzņēmumā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā Jēkabpils pašvaldības deputātam piederošā būvniecības uzņēmumā, aģentūrai LETA pavēstīja VID.

Dienestā informēja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2021.gada februārī sāka kriminālprocesu par būvniecības nozares uzņēmumā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksu, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā. Uzņēmuma amatpersona ir pilsētas domes deputāts, kura uzņēmums vairāku gadu garumā regulāri piedalījās un uzvarēja pašvaldību rīkotajos iepirkumos.

TV3, atsaucoties uz viņu rīcībā esošo neoficiālo informāciju, kriminālprocess sākts saistībā ar SIA "Erbauer group" darbībām. To vada esošās Jēkabpils domes deputāts un pirmais sarakstā arī gaidāmajās vēlēšanās Andrejs Gavrilovs no "Saskaņas".

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka uzņēmums no 2019.gada janvāra līdz 2021.gada aprīlim grāmatvedības reģistros nav pilnā apmērā uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algas daļu darba ņēmējiem ir izmaksājis skaidrā naudā būtiskā apmērā. Uzņēmums ir arī izvairījies no nodokļu nomaksas vairāk nekā 148 000 eiro apmērā un legalizējis noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus vairāk nekā 153 000 eiro apmērā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2021.gada maijā Rīgā, Ikšķilē un Jēkabpilī veikusi kopumā astoņas kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto uzņēmumu un personu juridiskajās adresēs, birojos, personu dzīves vietās un automobiļos.

Kratīšanu laikā atrasta un izņemta skaidra nauda, grāmatvedības dokumenti, algu izmaksu saraksti, mobilie telefoni, datori, datu nesēji, zibatmiņas, pierakstu klades, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Uzņēmumā kopā nodarbināti vairāk nekā 70 darbinieku.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā, 218.panta otrajā daļā un 195.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Viena persona ir atzīta par aizdomās turēto, personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, kā arī uzlikti aresti aizdomās turētās personas nekustamajiem īpašumiem un uzņēmuma kapitāldaļām.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19.pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas