Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vēl šogad plāno īstenot Latvijas muitnieku rotāciju uz ES ārējās robežas

Patlaban tiek veikti nepieciešamie organizatoriskie pasākumi, lai īstenotu Baltijas valstu muitas dienestu savstarpēju muitas ierēdņu rotāciju darbā uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā. 

VID informē, ka septembra vidū Rīgā tikušies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas eksperti un tikšanās laikā 15.septembrī Baltijas valstu muitas administrāciju pārstāvji vienojušies, ka "starptautiskās pieredzes apmaiņas pasākumi uz austrumu robežas tiks organizēti līdz šā gada beigām trīs mēnešu garumā, katrai valstij paredzot četras aktivitāšu nedēļas, ņemot vērā iesaistīto pušu iespējas". 

VID nenoliedza, ka rotācijai tādējādi vajadzētu sākties jau oktobrī, taču informācija par konkrētiem termiņiem pagaidām netiek sniegta. 

Starptautiskajā rotācijā plānots iesaistīt muitas kinologus, vecākos muitas uzraugus, kuru darba pienākumi saistīti ar skeneru izmantošanu kontroles procesā, mobilo vienību darbiniekus un citus muitas ekspertus, informēja VID. 

VID pagaidām arī nekonkretizē rotācijā gan no Latvijas, gan pārējām abām valstīm iesaistīto muitas ierēdņu skaitu. 

Pats VID jau šā gada vasarā sāka plašu rotāciju uz Latvijas Austrumu robežas, ieviešot pilnīgi jaunus darbinieku rotācijas nosacījumus, kas paredz, ka darbinieks, ejot no rīta uz darbu, vēl nezina, uz kurieni no trim iespējamām vietām viņš tiks norīkots. Tāpat muitnieks nezina, kas būs viņa šīs dežūras kolēģi. Izmaiņas attiecinātas uz Rēzeknes preču stacijas, kā arī Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktu muitniekiem - kopumā aptuveni 200 darbiniekiem. 

VID arī iepriekš risināja sarunas par iespējamo sadarbību ar Somijas muitas dienesta amatpersonām. 13.septembrī Rīgā notika amatpersonu tikšanās, taču īsta skaidrība par iespējamo abu dienestu sadarbību uz Latvijas austrumu robežas šīs tikšanās laikā vēl netika panākta, jo Somijas muitas vadība savu atbildi par to VID solīja sniegt vēlāk. 

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka pagaidām oficiālā atbilde vēl nav saņemta. 

VID informē, ka aktīvu savstarpējo sadarbību ar Somijas muitas ekspertiem VID muitas amatpersonas plāno īstenot kontroles un noziedzības apkarošanas jomā un pieredzes apmaiņas pasākumus plānots īstenot, lai padziļinātu zināšanas muitas risku analīzes veikšanā un tās izmantošanā, plānojot kontroles pasākumus, apgūtu Somijas kolēģu pieredzi muitas kriminālizlūkošanas informācijas izmantošanā noziedzīgo grupējumu darbības apturēšanai un noziedzīgo nodarījumu novēršanai. 

Tāpat iecerēts dalīties pieredzē par preču plūsmas kontroles, pārbaudes un atlases metodiku ostās un uz austrumu robežas un citiem jautājumiem. 

Šobrīd VID Muitas pārvalde turpina darbu, savstarpējā saziņā ar Somijas muitas administrāciju risinot konkrētus pieredzes apmaiņas organizēšanas jautājumus, norāda VID.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas