Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vēl pēdējo dienu var pieteikties nodokļu parāda daļējai dzēšanai

Nodokļu maksātājiem, kuriem nodokļu atbalsta pasākuma sākšanas diena ir 2012.gada 1.oktobris, iesniegums par dalību šajā pasākumā jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā (VID) līdz šodienai, 2.janvārim, ieskaitot, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā.

Jau ziņots, ka nodokļu atbalsta pasākuma uzsākšanas datums var nebūt 2012.gada 1.oktobris tiem nodokļu maksātājiem, kuriem līdz 2012.gada 1.oktobrim VID ir paziņojis par nodokļu audita vai datu ticamības pārbaudes veikšanu, bet līdz 2012.gada 1.oktobrim VID nav paziņojis viņiem lēmumu par nodokļu audita vai datu ticamības atbilstības pārbaudes rezultātiem. Šādos gadījumos par nodokļu atbalsta pasākuma uzsākšanas dienu uzskatāma nākamā diena pēc tam, kad VID paziņojis lēmumu par nodokļu audita vai datu ticamības atbilstības pārbaudes rezultātiem.

Jau vēstīts, ka no 1.oktobra nodokļu maksātāji, kuriem ir izveidojies nodokļu parāds, var pieteikties īpašai atbalsta programmai.

Nodokļu atbalsta pasākumam var pieteikties tie nodokļu maksātāji - gan fiziskas, gan juridiskas personas -, kuri uz 2011.gada 1.septembri ir izveidojies nodokļu parāds, kas līdz šā gada 1.oktobrim nav samaksāts.

Nodokļu atbalsta pasākums paredz, ka tiks dzēsta nokavējuma nauda un 90% no soda naudas, ja nodokļu maksātājs līdz VID noteiktajam datumam samaksā nodokļu pamatparādu un ar to saistīto soda naudu 10% apmērā. Soda nauda tiek dzēsta no tādiem parādiem, kas izveidojušies par nesamaksātu iedzīvotāju ienākuma nodokli, uzņēmuma ienākuma nodokli, pievienotās vērtības nodokli, akcīzes nodokli, muitas nodokļiem, valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām, dabas resursu nodokli un nekustamā īpašuma nodokli.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa, uzņēmumu ienākuma nodokļa, pievienotās vērtības nodokļa, akcīzes nodokļa, muitas nodokļu, valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu un dabas resursu nodokļa nodokļu atbalsta pasākumu administrēs VID, bet nekustamā īpašuma nodokļa nodokļu atbalsta pasākumu - konkrētās pašvaldības.

Aprēķinātajam nodokļu atbalsta pasākuma maksājumam, kas veidojas no nodokļu pamatparāda un sodas naudas 10% apmērā summas, nodokļu maksātājiem ir tiesības lūgt termiņa pagarinājuma piešķiršanu. VID šim maksājumam var piešķirt termiņa pagarinājumu, nosakot, ka maksājums ir jāizdara reizi mēnesī un tas katru mēnesi būs vienāds. VID maksājuma samaksas termiņu var pagarināt līdz 60 mēnešiem, un maksājumam ir jābūt vismaz 50 latu apmērā katrā nodokļu veidā.

Lai noskaidrotu, vai ir nodokļu parāds uz 2011.gada 1.septembri un cik tas ir liels, nodokļu maksātājs iesniedz VID informācijas pieprasījumu par nodokļu atbalsta pasākuma maksājumiem. Visiem tiem, kuri ir EDS lietotāji, šis process ir padarīts īpaši vienkāršs, proti, viņi šo informāciju var apskatīties EDS. Tie kuri nav EDS lietotāji, informācijas pieprasījumu iesniedz vai nu VID klientu apkalpošanas centros, pa pastu vai, izmantojot drošu elektronisko parakstu, - pa e-pastu.

Tikai pēc tam, kad nodokļu pamatparāda, nokavējuma naudas un soda naudas apmērs pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembri ir noskaidrots, nodokļu maksātājs var iesniegt VID iesniegumu par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā.

Iesniegumā pa nodokļu veidiem jānorāda nodokļu pamatparāda summa, nokavējuma naudas summa, uz pamatparādu attiecināmā soda naudas summa pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī, kā arī jānorāda, cik mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nodokļu maksātājs apņemas samaksāt aprēķināto nodokļu atbalsta pasākuma maksājumu.

Saņemot nodokļu maksātāja iesniegumu par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā, VID lēmumu par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu vai lēmumu par atteikumu piemērot nodokļu atbalsta pasākumu VID pieņems 30 dienu laikā.

VID gan norāda, ka nodokļu atbalsta pasākumā nevar piedalīties tie nodokļu maksātāju, par kuriem tiesa pieņēmusi lēmumu par maksātnespējas procesa pasludināšanu.

Saskaņā ar VID apkopoto informāciju uz atbalstu varētu pretendēt 110 000 nodokļu maksātāju, no tiem 62% - juridiskās personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas