Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vējonim beidzot izdevies izkļūt no nemieru plosītās CĀR

Aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) izdevies izkļūt no nemieru plosītās Centrālāfrikas Republikas (CĀR) un atgriezties Eiropā.

Pēc ziņām par to, ka atcelto lidojumu dēļ sestdien ministrs ar delegāciju nevarēja atgriezties Eiropā un svētdien pārtrūkušajiem civilajiem sakariem, pirmdien no rīta Vējonis savā sociālā tīkla Twitter kontā ierakstījis, ka no nemieru plosītā reģiona izdevies izkļūt.

"Esam beidzot ārā no CĀR un atgriezušies Eiropā," ziņo ministrs.

Jau vēstīts - Latvijas Nacionālie bruņotie spēki sestdien informēja, ka piektdienas, 10.oktobra, vakarā patruļas laikā CĀR tiešā apšaudē iekļuvuši Latvijas karavīri, taču neviens no viņiem nav cietis. Vardarbības pastiprināšanās dēļ arī aizsardzības ministram Vējonim, kurš atrodās CĀR darba vizītē, bija radušās grūtības izkļūt no Bangi, jo no Bangi drošības apsvērumu dēļ jau vairākas dienas nenotiek lidojumi.

Arī svētdien joprojām nebija skaidrs, kad un tieši kā ministrs varētu atgriezties Latvijā. Ar pašu Vējoni sazināties neizdevās, un, kā aģentūrai LETA pastāstīja Vējoņa padomniece Aija Jakubovska, arī viņai tas nav izdevies. Svētdien vakarā Jakubovska gan informēja, ka delegācijas locekļiem briesmas nedraudot. Uz jautājumu, vai viņai ir izdevies sazināties ar ministru, Jakubovska atbildēja, ka civilie sakari CĀR galvaspilsētā Bangi nedarbojas. Tomēr, izmantojot militāros sakarus, saņemtas ziņas, ka briesmas delegācijai un ministram nedraud.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas