Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

VDD neizslēdz Latvijai nedraudzīgas valsts iesaisti izglītības iestādēm adresētajos e-pastos

Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā un hibrīdkara apstākļos nevar izslēgt iespējamību, ka izglītības iestādēm adresētos draudu e-pastus mērķtiecīgi realizē Latvijai nedraudzīgas valstis, norādījis Valsts drošības dienests (VDD).

Saistībā ar daudzu Latvijas mācību iestāžu un pirmsskolas izglītības iestāžu saņemtajām draudu e-pasta vēstulēm VDD atkārtoti uzsver, ka terorisma draudu līmenis Latvijā ir zems. Dienesta rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību terorisma draudu līmeni paaugstināt.

VDD apliecina, ka saistībā ar saņemtajām draudu vēstulēm satraukumam nav pamata. Dienests aicina sabiedrību neļauties provokācijām un saglabāt mieru.

Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā un hibrīdkara apstākļos nevar izslēgt iespējamību, ka šīs aktivitātes mērķtiecīgi realizē Latvijai nedraudzīgas valstis. Šādu aktivitāšu mērķis dienesta vērtējumā ir vairot baiļu sajūtu sabiedrībā, paaugstinot psiholoģisko spiedienu uz dažādām Latvijas sabiedrības grupām un mākslīgi radot spriedzi, lai destabilizētu situāciju Latvijas valstī.

Minēto gadījumu izmeklē Valsts policija, kas ir sākusi kriminālprocesu. Dienests atbilstoši kompetencei sniedz policijai nepieciešamo atbalstu izmeklēšanā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī draudu e-pastus par it kā iespējamiem drošības riskiem saņēmušas arī aptuveni 400 Latvijas pirmsskolas izglītības iestādes, tomēr policija aicina saglabāt vēsu prātu un turpināt darbu ierastajā ritmā, nekādus evakuācijas pasākumus neveicot.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka sūtītājs gan vakar, gan šonakt bijis viens un tas pats, turklāt šī paša noziedznieka aktivitātes esot novērotas jau apmēram pirms gada, kad arī vairākas organizācijas saņēmušas līdzīgas draudu vēstules.

Otrdien aptuveni 300 Latvijas skolās tika saņemti identiski draudu e-pasti par it kā iespējamiem drošības riskiem un no izglītības iestādēm evakuēti audzēkņi, tomēr policija norādīja, ka tie ir zema riska draudi un satraukumam nav pamata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas