Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VARAM rosina sniegt atbalstu par malkas iegādi arī tad, ja pirkuma dokuments nebūs saglabājies

Iedzīvotājiem atbalsts par malkas iegādi jāsniedz arī tad, ja pirkumu apliecinošs dokuments nav saglabājies, paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais piedāvājums.

Kā aģentūru LETA informēja VARAM pārstāvji, ministrija rosina Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākuma likumā valsts atbalsta piedāvājumā mājsaimniecībām siltumenerģijas izmaksu segšanai gaidāmajai rudens/ziemas apkures sezonai paplašināt atbalsta saņēmēju klāstu, ja mājsaimniecībā tiek lietota malkas apkure.

Ministrija rosina veikt izmaiņas un piedāvās iespēju saņemt atbalstu 140 eiro apmērā, ja personai maksājuma dokuments par malkas iegādi nebūs saglabājies. Atbalsts būs pieejams, ja persona iegādāsies malku laika posmā no 2022.gada 1.oktobra līdz 2023.gada 30.aprīlim.

"Ņemot vērā, ka pusi no apkures sadārdzinājuma valdība segs tiem iedzīvotājiem, kuriem ir centralizētā apkure vai arī kuriem ir pašiem sava siltumapgādes sistēma, nedrīkst būt situācija, ka par apkuri un granulām iedzīvotāji varēs saņemt valsts atbalstu, taču tie, kas izmanto malku un nav saglabājuši pirkuma apliecinājumu, paliek ārpus šī atbalsta," pauž vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Ministrijas priekšlikumus likumprojektā plānots skatīt valdības sēdē, 9.augustā.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija (EM) ir sagatavojusi regulējumu, kas noteiks detalizētus atbalsta saņemšanas nosacījumus mājsaimniecībām energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai. Tostarp sagatavots regulējums arī malku un koksnes briketes apkurē izmantojošo mājsaimniecību atbalstam un pilnveidots atbalsta mehānisms dabasgāzes izmantotājiem.

Plānots, ka šo regulējumu skatīs Ministru kabinetā 9.augustā, savukārt Saeimā - 11.augustā.

Šogad 21.jūnijā Ministru kabinets nolēma izstrādāt atbalsta instrumentus energoresursu izdevumu kompensēšanai mājsaimniecībām par elektroenerģiju, dabasgāzi, siltumenerģiju un koksnes granulām. Ņemot vērā straujo cenu pieaugumu arī malkai un koksnes briketēm, EM regulējumā iekļāvusi arī atbalstu mājsaimniecībām, kas apkurē izmanto koksnes briketes un malku.

Atbalsta periodu rosināts noteikt no 2022.gada 1.maija līdz 2023.gada 30.aprīlim.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas