Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

VARAM plāns par pašvaldību sadarbības teritorijām vēl varot mainīties

Lai gan publiski jau ir izskanējis, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piedāvā veidot 16 pašvaldību sadarbības teritorijas jeb apriņķus, plāns vēl var mainīties.

VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts aģentūrai LETA pastāstīja, ka publiskajā telpā nonākušais plāns vēl ir tikai darba variants un tas vēl var mainīties.

Nākamnedēļ ir plānota darba grupas sanāksme ar iesaistītajām organizācijām, kurā tiks apspriests izstrādātais dokuments. Sanāksmē piedalīšoties arī koalīcijas partneri. Liela nozīme šajā plānā būs arī aizsardzības jautājumiem, atklāja Eglīts.

Ja pirmdienas sanāksmē izdosies nonākt pie vienota viedokļa, nākamais būs izbraukumi uz pašvaldībām, lai ar tām jau konkrētāk spriestu par sadarbības modeļiem.

Savukārt valdībā priekšlikumiem ir jābūt iesniegtiem līdz nākamā gada martam.

Kā ziņoja Diena, VARAM pašvaldībām varētu piedāvāt apvienoties 16 administratīvo teritoriju grupās jeb apriņķos.

Valdības rīcības plānā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK) bija uzdots noteikt administratīvo teritoriju grupas, kuru ietvaros pašvaldības var sadarboties vai turpināt brīvprātīgo apvienošanos.

VARAM ir sagatavojusi projektu, kas paredz ap nacionālās un reģionālās nozīmes attīstības centriem izveidot 16 apriņķus. Līdz gada beigām ministrijai jāpabeidz konsultācijas ar pašvaldībām par šo ieceri, bet līdz 2017.gada martam jāiesniedz grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, tajā nosakot sadarbības teritorijas.

Piedāvājums gan varētu raisīt plašas diskusijas, jo šobrīd Latvijā ir 30 reģionālo attīstības centru - 21 novads un deviņas lielās pilsētas. Tātad gandrīz puse no tiem neiegūs apriņķa centra statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas