Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valsts prezidents: Eiropas Savienībai jāuzlabo tiesiskais regulējums savas ārējās robežas stiprināšanai

Eiropas Savienībai (ES) jāuzlabo tiesiskais regulējums savas ārējās robežas stiprināšanai, tiekoties ar iekšlietu ministru Māri Kučinski (AS), norādījis Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidenta skatījumā, patlaban ES ārējās robežas tiesiskais regulējums ir novecojis un neatbilstošs. Latvijas austrumu robeža vienlaikus ir arī ES ārējā robeža, tāpēc kopā ar līdzīgi domājošām valstīm ir jādomā par šī regulējuma uzlabošanu. Tas būtu arī Eiropas Savienības robežvalstu interesēs, norādījis prezidents.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par to, ka žoga izbūve uz Latvijas-Baltkrievijas robežas turpinās. "Latvijas robežas stiprināšana gan fiziski, gan juridiski atbilst mūsu aizsardzības vajadzībām. Sargāt savu valsts robežu ir mūsu leģitīms pienākums," uzsvēris Levits.

Valsts prezidents "ļoti atzinīgi novērtēja", ka pēc premjera iniciatīvas ir izveidota Ministru kabineta Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas tematiskā komiteja. Komiteju uzticēts vadīt iekšlietu ministram. Valsts prezidents norādīja, ka pēc esošās situācijas izvērtēšanas par civilās aizsardzības un krīžu koordināciju atbildīgajai institūcijai jābūt pakļautai Ministru prezidentam.

Sarunā ar iekšlietu ministru tika apspriesta arī 2022.gadā aizsāktā Valsts policijas reforma, kas paaugstināšot Valsts policijas efektivitāti un kapacitāti. Iekšlietu ministrs skaidroja, ka pārmaiņas skar darba organizāciju, nemazinot policistu skaitu. Mainot policijas darbības principus, iestādes pakalpojumi kļūs iedzīvotājiem pieejamāki, policistu darbs - efektīvāks un kvalitatīvāks.

Valsts prezidents arī akcentēja Iekšējās drošības akadēmijas nozīmi, kas sāks darbu 1.septembrī. "Jāpiesaista profesionāli pasniedzēji, lai sagatavotu augsta līmeņa speciālistus iekšlietu un citu tiesībaizsargājošo iestāžu vajadzībām," uzsvēris Levits.

Valsts prezidents ar iekšlietu ministru pārrunāja arī nozares finansējuma jautājumus, uzsverot, ka "jāturpina palielināt iekšlietu resora finansējumu, jo Latvijas iekšējai drošībai jābūt tikpat prioritārai kā ārējai aizsardzībai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas