Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmierā uzliesmo skolu kari

Valmierā vislielāko vecāku un bērnu interesi izpelnījies Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas (VPVĢ) piedāvājums, šajā ziņā atstājot sev aiz muguras pārējās pilsētas vidējās izglītības iestādes. Kopumā šajā skolā uz 10. klasi pieteikušies 132 skolēni, taču, tā kā uzņemt varēja 90, aiz durvīm palika 42 pretendenti. Turklāt 26 bija tādi, kuriem vidējā atzīme atestātā bija astoņi, tātad pilnībā atbilstoši valsts ģimnāzijas prasībām, skaidro VPVĢ direktore Agita Zariņa.

Top komentāri

Ieva
I
Ja pareizi sapratu, tad nekāda iestājeksāmena nebija, bet atlase pēc vidējās atzīmes? Ja tā, tad gan es saprotu vecāku neapmierinātību, jo tas nav korekti, katrs pedagogs un skola vērtē atšķirīgi. Ja skolai kapacitāte pietiek un nauda pašvaldībai arī, tad kur problēma uzņemt vairāk skolēnus? Āaaaa, pareizi... pārējās skolas paliks tukšas. Bet varbūt, ka tā arī vienreiz vajadzētu izdarīt, lai visi beidzot redz patieso ainu, pedagogiem tukšajās skolās algas nāktos samazināt un varbūt tad arī nonāktu līdz spiedienam uz direktoriem, ka nevar mierīgi ieslîgt pašapmierinātībā gadu desmitiem, neko nemainot, nedarot?! Žēl bērnus, kuri šajā haosā ir īstie zaudētāji.
Ansis Dīvainis
A
Beidzot skolēni sāks saņemt darba augļus. Gadās palikt arī aiz strīpas.
Tālis
T
"Grozi" ir jauniešu sadalīšana grupās, kurās būs ieguvēji, bet varāk gan zaudētāji . TV raidījumā OSI pārstāvis minēja iespējamā nākamā Nobeļa prēmijas laureāta kandidātu (ASV zinātnieku), kurš skolā nav bijis sevišķi cītīgs un sekmīgs. Microsoft izveidotājs nebija pabeidzis augstskolu (tagad esot). Šādu piemēru ir daudz.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas