Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valdība atbalsta budžetā iemaksātā PVN 420 662 eiro apmērā kompensēšanu RB Rail

Valdība otrdien sēdē atbalstīja pievienotās vērtības nodokļa (PVN) 420 662 eiro apmērā atmaksu Baltijas valstu kopuzņēmumam AS RB Rail, ko Latvijas budžetā no pērnā gada novembra līdz šī gada jūnijam iemaksājusi Lietuva un Igaunija.

Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu Par PVN summas, kas nav atgūstama kā priekšnodoklis, kompensēšanu Igaunijai un Lietuvai AS RB Rail veikto aktivitāšu ietvaros.

Tostarp 131 212 eiro atmaksās par 2019.gada novembrī un decembrī veiktajiem darījumiem, 120 946 eiro - par 2020.gada janvārī, februārī un martā veiktajiem darījumiem, bet 168 504 eiro - par 2020.gada aprīlī, maijā un jūnijā veiktajiem darījumiem.

Minētās summas segs no Satiksmes ministrijas budžeta apakšprogrammā Eiropas transporta infrastruktūras projekti (Rail Baltica) pieejamās vispārējā kārtībā sadalāmās dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem.

RB Rail ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopuzņēmums, kas izveidots, lai koordinētu Rail Baltica projekta īstenošanu. RB Rail ir atbildīgs par dzelzceļa projekta izstrādi, būvniecību un mārketinga aktivitātēm. Kompānijas akcionāri ir Latvijas Eiropas dzelzceļa līnijas, Igaunijas Rail Baltic Estonia un Lietuvas Rail Baltica Statyba.

Jau ziņots, ka Rail Baltica projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka Rail Baltica dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas