Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vakcinācijas projekta biroju pievieno NVD

Vakcinācijas projekta birojs, kas sākotnēji tika izveidots kā Veselības ministrijas (VM) struktūrvienība, no šodienas tiek pilnībā pievienots Nacionālajam veselības dienestam (NVD) kā tā struktūrvienība, otrdien nolēma valdība.

Pabeigt Vakcinācijas biroja reorganizāciju un pievienošanu NVD bija plānots jau iepriekš, taču pēc plašākām diskusijām valdībā par pieprasīto līdzekļu apmēriem šis process noslēdzies vēlāk nekā sākotnēji plānots, atzīmēja VM.

Atbilstoši Ministru kabineta šī gada 19.janvāra rīkojumam no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem VM tika piešķirts finansējums ne vairāk kā 641 806 eiro apmērā, lai nodrošinātu Vakcinācijas projekta biroja darbību. No šīs summas Vakcinācijas biroja darba atalgojumam 2021.gadam bija paredzēti 525 646 eiro. Savukārt konsultācijām, ekspertīzēm un citiem ārpakalpojumiem - 116 160 eiro.

Valdība veica precizējumus Ministru kabineta 19.janvāra rīkojumā par pieprasīto līdzekļu apmēru. Valdības atbalstu guva iecere piešķirt finansējumu ne vairāk kā 439 915 eiro apmērā, lai nodrošinātu Vakcinācijas projekta biroja darbību.

No šīs summas Veselības ministrijai tiek piešķirti ne vairāk kā 133 796 eiro par laika periodu līdz šī gada 20.aprīlim, savukārt Nacionālajam veselības dienestam par laika periodu no šodienas līdz 31.decembrim tiek piešķirti ne vairāk kā 306 119 eiro.

No minētajiem 133 796 eiro Vakcinācijas biroja darba atalgojumam līdz 20.aprīlim tika piešķirti 102 578 eiro.

Līdz ar Vakcinācijas biroja pārveidošanu par NVD struktūrvienību, notiek šīs struktūrvienības pāreja uz vienoto atalgojuma sistēmu.

Tā rezultātā, piemēram, vakcinācijas projekta biroja vadītāja 4905 eiro vietā saņems 1917 eiro, kamēr vēl vairāki citi darbinieki - vakcinācijas procesa, loģistikas, informāciju tehnoloģiju un komunikācijas koordinatori - 4247 eiro vietā saņems 1647 eiro.

Savukārt komunikācijas vadītāja asistents 2108 eiro vietā saņems 1190 eiro, bet komunikācijas konsultants - 3300 eiro vietā 1382 eiro. Tikmēr vakcinācijas procesa koordinācijas speciālisti saņems 1382 eiro, lai gan iepriekšējais atalgojums veidoja 2729 eiro un 2446 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas