Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vāc parakstus par šaursliežu tramvaja ieviešanu starp Baložiem un Ziepniekkalnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā sākta parakstu vākšana par šaursliežu tramvaja ieviešanu starp Baložiem un Ziepniekkalnu.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Dāvis Bušs, un iniciatīvu plānots iesniegt Ķekavas novada domē un Rīgas domē

Bušs skaidroja, ka Baloži ir trīs kilometru attālumā no Ziepniekkalna, bet tuvākie ceļi ir gandrīz 10 kilometrus gari, jo ved apkārt Medema purvam. Cauri purvam, pa īsāko ceļu ir saglabājies uzbērums no šaursliežu dzelzceļa, kas eksistēja no 1948. līdz 1953.gadam un pa kuru no kūdras fabrikas Baloži uz Rīgu tika vesta kurināmā kūdra.

Šo ceļu jau tagad izmanto kājāmgājēji, velosipēdisti un citi braucēji gan atpūtas nolūkos, gan arī lai nokļūtu no Baložiem uz Ziepniekkalnu. Bušs uzsvēra, ka Baložu pusē daļa no dzelzceļa vēl joprojām ir saglabājusies, to uztur entuziasti un organizē kūdras bānīša ekskursiju braucienus uz purvu.

Ar šo iniciatīvu tās autori vēlas apkopot sabiedrības atbalstu idejai par šaursliežu tramvaja maršruta Baloži-Ziepniekkalns izveidi, lai vērstu Rīgas un Ķekavas novada pašvaldības uzmanību uz to.

Buša ieskatā tramvaja savienojums Baloži-Ziepniekkalns nodrošinātu sabiedriskā transporta funkciju, lai Baložu pilsētas iedzīvotāji varētu nokļūt uz Rīgu un pretēji. Ziepniekkalnā tiktu nodrošināta iespēja pārsēsties uz Rīgas Satiksmes sabiedrisko transportu, ar kuru iespējams nokļūt uz daudzām Rīgas apkaimēm.

"Tieši šaursliežu tramvaja sistēma ļauj izmantot mazākus un vieglākus tramvajus, vieglāku sliežu ceļu (kas izmaksātu lētāk), un būtu iespējams izmantot esošo zemes uzbērumu cauri purvam, neveicot pilnu uzbēruma rekonstrukciju un izvairoties no būtiskām investīciju izmaksām," pausts iniciatīvas pieteikumā.

Top komentāri

Pagarināt 10.tamvaja līniju?
P
Tā vismaz būtu tiešā līnija līdz centram
ese
e
Lai atvieglotu sastrēgumus pie A7, Baloži pārsēdīsies uz tramvaju, lai tālāk ar trolejbusu tiktu uz Centru. Un tad tranzītam no Jelgavas būs mazāki sastrēgumi. Varbūt Ķekavas dome domās beidzot kā risināt tranzīta problēmas, nevis radīs vēl lielākas neērtības Baložniekiem. Varbūt Baložu iedzīvotājiem piedeklarēties Jelgavā, lai Jūs sāktu domāt par viņiem, tāpat kā rūpējaties par Jelgavniekiem, lai tie var bez sastrēgumiem pie A7 izbraukt. Kauns Ķekavas domei.
Ideja kā māja
I
Vispirms, tramvajs ir pilsētas transports, kas domāts lai pārvadātu pasažierus pa blīvi apdzīvotu teritoriju, nevis pa mežiem un purviem. Un cilvēki kas domā, ka šaursliežu dzelzsceļa uzbērums der tramvajam bez nopietnas naudas ieguldīšanas... Bez tam Baloži nav Rīgas teritorijas daļa un Rīgai nav jāapmaksā tramvaja līnijas ievilkšana teritorijā no kuras tā neiegūst ienākumus. Tā ir Ķekavas pašvaldības problēma un šī ideja neņem vērā administratīvos un birokrātiskos jautājumus. Pirmais ar ko jāsāk būtu lai Baložu iedzīvotāji izteiktu vēlmi pievienoties Rīgai... ja tas nav iespējams, vēl atliek izsludināt Baložus par katastrofas zonu un pārvietot visus iedzīvotājus uz Rīgu - tuvāk tramvajam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas