Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uzņēmēja RTU Absolventu asociācijas valdes loceklim pārmet iesaisti ES fondu naudas sadales shēmās

Pēc intervijām presē par situāciju uzņēmējdarbībā un iespējamām nelikumībām Eiropas Savienības (ES) fondu sadalē, uzņēmēja un restorānu Wok to Walk vadītāja Linda Liepiņa tiekot izsekota un saņēmusi draudus. Tāpēc viņa ir gatava nosaukt cilvēkus, kuri shēmas realizē. Raidījumam LNT Ziņas viņa atklāja, ka kādā neformālā tikšanās reizē iepazinusies ar Rīgas Tehniskās universitātes Absolventu asociācijas valdes locekli Andri Feldmani, kurš piedāvājis realizēt ES projektu jaunu darbinieku piesaistei.

Par summu neesot runāts, bet Feldmanis esot teicis, ka uzņēmējai nekas nebūs jādara un nauda būs. No šīs naudas uzņēmēja saņemtu 30%, un ar šo summu viņa varētu darīt, ko vēlas.

“Jā, šos projektus kontrolē, būs diena, kad nāks pārbaude un pārbaudīs, vai šie darbinieki, kas piesaistīti, vai viņi atrodas restorānā. Mēs tev piezvanīsim un šos cilvēkus atvedīsim pie tevis,” sarunu atstāstīja Liepiņa.

Uzņēmēja esot bijusi gatava saņemt palīdzību ES fondu apguvē, taču, uzzinot par tik klajām nelikumībām, darījumu noraidījusi. Viņasprāt, šādās shēmās iesaistīti arī politiķi un ierēdņi.

“Es domāju - kas notiek? Zeme atveries! Un uzdevu vienu jautājumu: Andri - 70%! Par ko? Es esmu dzirdējusi 15-20% "otkats", bet 70% - tas taču ir vājprāts, uz kurieni mēs ejam?” stāstīja Liepiņa. Viņš esot teicis, ka pilnīgi piekrīt, ka tas ir vājprāts, bet kļūstot arvien trakāk, politiķi gribot "rīt" vairāk un vairāk.

Liepiņai bijusi arī telefonsaruna ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvi, no kuras nopratusi, ka šādu shēmu iespējamā eksistence amatpersonai neesot jaunums. Šī aģentūra nodarbojas ar ES fondu līdzfinansēto projektu īstenošanu un administrēšanu.

“Es teicu - vai tiešām jūs nezinājāt, ka pastāv šādas shēmas? Un viņa saka - mēs zinājām, tikai neviens līdz šim to nebija pateicis atklāti,” teica Liepiņa.

Uz LNT Ziņu telefona zvanu konkrētā ierēdne sestdien neatbildēja. Savukārt Feldmanis, kurš minēts kā šīs shēmas īstenotājs, sava vārda minēšanu sauc par apmelošanu un sola vērsties tiesā.

Feldmanis telefonintervijā raidījumam Liepiņas teikto dēvēja par murgu. “No cilvēka ar atkarību no alkohola es vairs nebrīnos ne par kādiem apgalvojumiem. Ja kaut kas tāds izskanēs ēterā, es vienkārši būšu spiests sūdzēt viņu tiesā par izdomājumu izplatīšanu vai par nomelnošanu,” teica Feldmanis.

Viņš skaidro, ka nav saistīts ar Eiropas projektiem, tomēr atklāj, ka kādā tikšanās reizē par šo tēmu ar Liepiņu esot runājuši.

“Nu, protams, mēs laikam esam runājuši par kaut kādiem Eiropas projektiem un ka tur ir 70% līdzfinansējums un 30% jāmaksā pašam uzņēmējam. Jā, to gan es zinu, bet ka palīdzēt apgūt... Murgs,” teica Feldmanis.

Savukārt uzņēmēja uzskata, ka, visticamāk, Feldmanis varētu būt tikai viens no plašākas ķēdes posmiem, un aicina viņu šo ķēdi atklāt.

Pēdējās dienās viņai tiekot sekots un ar viņu mēģinot sazināties vairāki zināmi uzņēmēji - uz viņu tiekot izdarīts spiediens. Pēc Liepiņas teiktā, cilvēki, kas ir apkārt Feldmanim un varētu būt iesaistīti līdzīgās shēmās, ļoti aktīvi mēģina sazināties ar viņu sociālajos tīklos.

“Tas, kas šobrīd notiek mūsu valstī, tas ir "bezpriģels", un es esmu šobrīd apņēmusies iet līdz galam,” norādīja Liepiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas