Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uz LTV valdi turpina pretendēt deviņi no sākotnējiem 45 kandidātiem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nobalsojusi par deviņiem kandidātiem, kas tiek konkursa uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem otrajā kārtā, apstiprināja NEPLP loceklis Gints Grūbe.

Kā ziņots, 28.janvārī noslēdzās pieteikšanās NEPLP rīkotajam konkursam, kurā tiks izraudzīti trīs LTV jaunās valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Konkursam pieteicās 45 kandidāti.

Grūbe norādīja, ka kandidāti otrajai kārtai izraudzīti, balstoties uz personāla atlases uzņēmuma Fontes novērtējumu, jo Fontes intervēja visus kandidātus.

Jau ziņots, ka ne vairāk kā trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši augstāko novērtējumu, turpinās dalību otrajā kārtā.

Grūbe norādīja, ka katru nedēļu Fontes izvērtēs trīs kandidātus, jo otrajā kārtā paredzēti komplicētāki pārbaudījumi, kas ietvers dažādus testus, lomu spēles un dažādu situāciju izspēles.

Grūbe uzsvēra, ka konkursa otrās kārtas pretendenti publikai taps zināmi NEPLP organizētā publiskā diskusijā, tiekoties ar LTV darbiniekiem, kas paredzēta 25.februārī. Līdz tam Fontes ir jāsniedz atzinums par kandidātiem.

Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka norādīja, ka uz LTV valdes amatiem kopumā bija pieteicies apmēram tik pat liels skaits kandidātu, cik uz NEPLP vēlēšanām. Pēc vārdiem, kas ir zināmi, uz valdi esot pieteikušies tie, kuri netika NEPLP. Vai nu tiem, kas pieteikušies, nav darba vai nav noteiktas darba vietas. Visi ir no mediju vides.

Līdaka uzsvēra, ka LTV valdē ir jābūt mediju vides profesionāļiem un izciliem krīzes menedžeriem. Tādiem, kas var atbildēt gan darbiniekiem, gan skatītājiem. Jo LTV nav uzticības ne no darbiniekiem (darbinieki pamet), ne no ārpuses (zems reitings). Valdei ir jābūt komandai.

Kā iepriekš ziņots, pretendentu izvērtēšana notiks līdz 28.februārim.

Jau ziņots, ka LTV ģenerāldirektors un valdes loceklis Edgars Kots ar gadumiju pameta LTV vadītāja amatu. No 2013.gada 2.janvāra Kots ir AS Diena valdes priekšsēdētājs. Kots no 2008.gada bija LTV ģenerāldirektors un vienīgais valdes loceklis.

NEPLP 2012.gada 13.decembra sēdē līdz jaunas valdes iecelšanai par LTV pagaidu administratoru iecēla biznesa attīstības projektu vadītāju Gintu Miķelsonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas