Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Uz Latviju pārvietoti kārtējie četri patvēruma meklētāji no Sīrijas

Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā trešdien uz Latviju pārvietoti četri patvēruma meklētāji no Sīrijas, aģentūru LETA informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Uz Latviju no Grieķijas pārvietotas četras personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā divi nepilngadīgi bērni. Minētās personas ir ģimene no Sīrijas, kura patlaban atrodas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir angļu valodas skolotājs un automehāniķis. Personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu un angļu valodu zināšanas.

ES pārvietošanas programmā Latvija 2015.gadā solidāri ar citām ES dalībvalstīm ir apņēmās divu gadu laikā pārvietot 531 personu - 295 no Grieķijas, 186 no Itālijas un 50 no Turcijas bēgļu nometnēm.

Latvija ES pārvietošanas programmā uzņēmusi 207 personas. No pārvietotajiem ārvalstniekiem desmit personām piešķirti bēgļa statuss, bet 115 cilvēkiem piešķirts alternatīvais statuss.

PMLP iepriekš skaidroja, ka pārvietošanas procesa temps ir atkarīgs arī no tā, kāda kapacitāte pārvietošanas procesa nodrošināšanā un sadarbības modeļa ieviešanā ir attiecīgajā valstī, no kuras personas tiek atvestas.

Šogad intensīvāku personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, uzņemšanu Patvēruma meklētāju uzņemšanas centrā "Mucenieki" nodrošinās papildu izmitināšanas iespējas pārbūvētajā nekustamā īpašuma "Bundulīši" korpusā, norādīja PMLP.

Pēc nogādāšanas Latvijā PMLP ir jālemj, vai piešķirt patvērumu - bēgļa vai alternatīvo statusu. Likums paredz, ka bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo - uz gadu. Ja joprojām pastāv atbilstoši apstākļi, tad alternatīvo statusu ir iespējams pagarināt.

Tāpat Latvijā regulāri, visbiežāk nelikumīgi, caur ''zaļo'' robežu nokļūst ārvalstnieki, no kuriem daļa pēc aizturēšanas lūdz patvēruma statusu Latvijā.

 

Top komentāri

lai
l
Laimīgu ceļu uz Vāciju vai Zviedriju!
nu nu
n
sīrijā karš praktiski ir beidzies, un arī asada režīms nekad nav vajājis kaut kādus automehāniķus. būtu politiskais komentētājs, tad bēgļa statusa prasīšana būtu ticama. realitātē ir atvesta kārtējo parazītu un laimes meklētāju banda, kas apvainojusies par to, ka te viņus nemīl un nemaksā vismaz tikpat kā vācijā, vēl apvainosies un nedod dies sāks spridzināt.
reptilis
r
....ko tad tik maz ,biedri? ...izpildīsim piecgades plānu vienā gadā! ...lai beidzot panākam Franciju...un pie mums uz ziemasvētkiem ,un jauno gadu arī deg auto ugunskuri...urā ,biedri!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas