Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Truksnis paliks LZP, jo esot jau saņēmis "ļoti bargu sodu"

Arī pēc notiesājošā sprieduma stāšanās spēkā bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (LZP) paliks Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedrs, noskaidroja LETA.

Jau ziņots, ka novembra izskaņā stājās spēkā Rīgas apgabaltiesas pērnā gada 29.novembra spriedums, ar kuru Truksnis atzīts par vainīgu apsūdzībā par dienesta viltojumu saistībā ar komandējumu un sodīts ar naudas sodu 5000 eiro apmērā.

Vaicāts par Trukšņa tālāko atrašanos LZP rindās, partijas līderis Edgars Tavars pastāstīja, ka partijas valdes vairākuma un LZP Jūrmalas nodaļas ieskatā bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs jau ir saņēmis "ļoti bargu sodu" un nav saņemta rekomendācija viņu izslēgt no partijas.

Valdes vairākuma un Jūrmalas nodaļas skatījumā Truksnis ir jau gana sodīts, zaudējot Jūrmalas domes priekšsēdētāja un deputāta amatu, kā arī, samaksājot 5000 eiro sodu.

LZP priekšsēdētājs vērsa uzmanību, ka Truksnis šādu sodu saņēmis situācijā, kad viņš nedz pašvaldībai, nedz kādam citam neesot nodarījis materiālus zaudējumus ar savu rīcību.

Taujāts, vai bijušā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Trukšņa atrašanās partijā nemetīs ēnu uz LZP, Tavars to plaši nekomentēja, norādot, ka šādi pārmetumi varētu nākt pamatā no politiskajiem oponentiem.

No LZP domes neviens nav rekomendējis Trukšņa izslēgšanu no partijas, tāpēc Tavars šo jautājumu uzskata par slēgtu.

Kā ziņots, stājoties spēkā notiesājošam spriedumam, Truksnis zaudēja deputāta amatu un līdz ar to arī mēra krēslu. Viņš tagad sācis darbu Jūrmalas pilsētas administrācijā domes vadības padomnieka amatā.

Pašvaldības domes deputāta statusa likums nosaka, ka deputāta pilnvaras izbeidzas pirms termiņa ar dienu, kad likumīgā spēkā ir stājies deputātu notiesājošs tiesas spriedums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas