Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Trīs reģionālās partijas šonedēļ lems par apvienības veidošanu

Izpratnes trūkums augstākajā varā par situāciju reģionos un nespēja piedāvāt skaidrus risinājumus uzņēmējdarbības attīstībai valstī, atstājot to bez ieņēmumu bāzes, kā sacīja Ādažu mērs Normunds Breidaks, ir mudinājusi trīs reģionālās partijas no Rīgas rajona, Ogres un Tukuma novadiem veidot šo partiju apvienību startam 10.Saeimas vēlēšanās. Trešdien Rīgā notiks šo reģionālo partiju valdes locekļu kopīga sēde, kurā plānots konceptuāli izšķirties, vai tiks veidota reģionālo partiju apvienība.

Ja reģionālās partijas izšķirsies par startu vēlēšanās, apvienībā paredzēts iesaistīt ar lielajām varas partijām nesaistītus vietējos līderus no visas Latvijas. Startēt vēlēšanās šīs partijas iedrošinājuši panākumi pašvaldību vēlēšanās jūnijā. Tajās Jura Šulca vadītā partija Tukuma pilsētai un novadam pārliecinoši uzvarēja Tukuma novadā, ar labiem panākumiem Ogres novadā startēja Edvīna Bartkeviča vadītā partija Ogres novadam, Rīgas apriņķa novadu apvienība (RANA), kuras priekšsēdētājs ir Ādažu mērs N.Breidaks, uzvarēja Ādažu, Babītes, Baldones, Krimuldas, Ropažu un Siguldas novados. Vietējie līderi pieļauj, ka arī paši varētu startēt uz Saeimu. "Lielajā politikā cilvēki nesaprot, kas uz vietas notiek. Saeimā ir jābūt cilvēkiem, kas ir strādājuši pašvaldībās — nevar aiziet uz universitāti, nepabeidzot pamatskolu," sacīja E.?Bartkevičs. Ja uz vēlēšanām izveidosies vietējo līderu saraksts, tā galvenie konkurenti būs Tautas partija (TP) un Zaļo un Zemnieku savienība, kas ir reģionos ietekmīgākās partijas.

RANA un Ogres novadam pirms 9.Saeimas vēlēšanām sadarbojās ar LPP/LC, Tukuma pilsētai un novadam varētu uzskatīt par Jaunā laika sabiedroto, lai gan oficiāli partijām nav sadarbības līguma. Tāds reģionālajai partijai Latvijai un Ventspilij ir ar Zaļo un Zemnieku savienību, no kuras saraksta ievēlētais Gundars Daudze ir arī Saeimas priekšsēdētājs, bet Liepājas partijai — ar Tautas partiju. No TP ievēlētā Liepājas partijas biedre Aija Barča vada Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju.

Interesi par reģionālajām partijām ir izrādījusi iniciatīvas grupa, kas apvienību plāno veidot uz Jaunā laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrības citai politikai bāzes, lai ar kopēju sarakstu pieteiktu sevi Saeimas vēlēšanās. Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis pagaidām vēl nekonkretizēja, cik reāla ir šāda sadarbība, uzsverot, "ka interesei ir jābūt abpusējai". Reģionu partiju līderi uzsver nepieciešamību konsolidēties — ja tas nenotikšot, tad cilvēki no Latvijas aizbrauks, pieļauj E.?Bartkevičs. J.Šulcs arī norāda, ka partiju nespēja vienoties pat valstij tik kritiskā un atbildīgā laikā ir saistīta ar to sadrumstalotību. Viņš uzsvēra, ka vispirms pašām reģionu partijām ir jāpieņem lēmums, un tikai pēc tam varēs runāt par potenciālajiem sabiedrotajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas