Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Trīs pašvaldības nevar nodrošināt savu darbu, ņems īstermiņa kredītus

Dundagas, Dagdas un Jaunpiebalgas pašvaldības sakarā ar Latvijas Krājbankas (LK) darbības apturēšanu un nespēju piekļūt saviem līdzekļiem ņems īstermiņa kredītus, portālu Diena.lv informēja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītājs Andris Jaunsleinis.

Viņš atzina, ka tas ir "viens risinājums, kā ātri var glābt situāciju", jo patlaban šīs pašvaldības nespējot īstenot savas funkcijas.

Šobrīd šīm trim pašvaldībām LK iesaldēti līdzekļi un tās nespēj veikt ne algu, ne tekošos maksājumus, norādīja LPS vadītājs. Šobrīd esot panākta vienošanās ar Finanšu ministriju un Valsts kasi, ka šīs pašvaldības ņems aizņēmumus.

"Ja trīs dienu laikā varam atrisināt šo jautājumu, tas ir labi," sacīja A.Jaunsleinis, norādot, ka viena diena bez finansēm vēl neesot pārāk sāpīga. Paredzams, ka rītdienas laikā tiks nokārtotas vajadzīgās formalitātes, lai trešdien pašvaldībām būtu nepieciešamie līdzekļi.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pirmdien, 21.novembrī, nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Saskaņā ar minēto lēmumu ir apturēta arī LK valdes un padomes darbība un iecelti komisijas pilnvarnieki, kas pārvalda banku un iegūst bankas valdes un padomes tiesības.

Otrdien pie LK kontos noguldītajiem līdzekļiem pieeja tika liegta gan privātpersonām, gan uzņēmējiem, gan pašvaldībām, radot milzīgas grūtības īstenot ikdienas darījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas