Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Trīs Elkor lietā aizturētie atbrīvoti no apcietinājuma

Šīs nedēļas beigās no apcietinājuma atbrīvotas trīs Elkor uzņēmumu amatpersonas, kuras aiz restēm bija kopš jūnija vidus, vēsta portāls pietiek.com.

Avoti Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) portālam pietiek.com atzina, ka faktiskais amatpersonu atbrīvošanas no apcietinājuma iemesls ir šīs lietas izmeklētājas došanās atvaļinājumā, līdz ar to nav bijis jēgas uzņēmuma pārstāvjus tuvākajā laikā turpināt turēt apcietinājumā, jo vairāk tāpēc, ka visas pašlaik nepieciešamās izmeklēšanas darbības ar viņiem veiktas.

Līdz šim izmeklētāji neatklāja aizturēto un apcietināto personu identitāti. No avotiem IeVP pietiek.com noskaidroja, ka salīdzinoši būtiskākā amatpersona no šīm trim ir Andrejs Horhorins, kurš jau vairāk nekā desmit gadus darbojies dažādās Elkor izpildstruktūrās - cita starpā bijis arī SIA Elkor līzings un SIA Podiums direktors. 2002.gadā viņš uz laiku pabijis arī SIA Elkor grupa līdzīpašnieks, - tad viņš kļuva par uzņēmuma 5% kapitāldaļu īpašnieku.

Nekas sīkāk par to, kādi tieši noziedzīgi nodarījumi inkriminēti Horhorinam un pārējām Elkor amatpersonām, pagaidām nav zināms, raksta portāls.

Pašlaik, kā rāda Lursoft datu bāze, 1971.gadā dzimušais Horhorins Elkor uzņēmumos vairs neieņem nevienu amatu, arī ne kādā no viņam pilnībā piederošajiem uzņēmumiem Fleris un AV Tehnika. Tiesa, vēl līdz šā gada 6.jūlijam viņš bijis SIA Elkor līzings valdes loceklis.

Jau ziņots, ka 16.jūnijā policija veica kratīšanu tirdzniecības tīkla Elkor veikalos un birojā. Process tika sākts pēc Krimināllikuma 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā un organizētā grupā, kā arī 217.panta par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu. Policija kratīšanu laikā izņēmusi virkni lietisko pierādījumu - datorus, dokumentus.

20.jūnijā Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics informēja, ka šajā kriminālprocesā aizturētajām personām - veikalu operatora SIA ETG darbiniekam un ar to saistītā uzņēmuma darbiniekam - piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Policija konstatēja, ka SIA ETG tirdzniecības vietās tiek veikta grāmatvedības un statistiskas informācijas noteikumu pārkāpšana un dokumentu viltošana ar mērķi iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri tālāk tiek legalizēti un izmantoti uzņēmuma turpmākai saimnieciskai darbībai, iepriekš informēja Rinkevics.

Oficiāli visu "redzamo" Elkor kompāniju boss ir jau ilgāku laiku ASV dzīvojošais Aleksandrs Popovs, savukārt grupas nekustamie īpašumi lielākoties oficiāli pieder Andrejam Vlasovam, kurš jau labu laiku ir Rīgas dārgākās zemes īpašnieks, raksta portāls pietiek.com.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, arī iepriekš parādījušās dažādas ziņas par iespējamo Elkor negodprātīgo rīcību. 2009.gada jūlijā internetā parādījās video sižets, kurā redzams, kā kādā Latvijas uzņēmumā nauda tiek maksāta aploksnēs. Video redzams, ka kāda sieviete no kartona kastes izņem aploksni ar naudu un iedod to, visticamāk, darbiniekam.

Interneta vietnē YouTube.com ievietotā video pievienotajos komentāros pieļauts, ka uzņēmums, kurā tiek veikta amatieru video fiksētā aplokšņu algu izmaksa, ir Elkor. Tāpat video sižetā redzams, ka telpā, kurā notiek minētās darbības, atrodas vairāki priekšmeti ar Elkor simboliku. Elkor pārstāvji toreiz kategoriski noliedza algu izmaksu aploksnēs, norādot, ka Elkor saviem darbiniekiem algas maksā likumīgi un aplokšņu algu izmaksa uzņēmumā netiek veikta.

Pēc Elkor datiem, Elkor tirgus daļa Latvijas elektronikas preču tirgū ir aptuveni 20%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas